Úvod / Nyitóoldal
   
 
Benkő Timea  17-11-04   779  
0
Folyton azon agyalunk, hogy mit tehetünk a tanulólétszám megtartásáért. Az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium idén 175 éves. Szeretünk ragaszkodni a hagyományokhoz, a jubileumi emlékévben mégis próbálunk új, eredeti ötletekkel előrukkolni. A gyerekek olyan iskolára vágynak, ahol érdekes dolgok történnek velük. Pedagógusnak lenni pedig mást jelent ma, mint 30 éve. A szülői igények is átformálódtak, az iskola társadalmi szerepe is megváltozott. Tetszik vagy sem.  


Mert teszem azt: elmegyünk a diákokkal vért adni, és a közösségi oldalon eme nemes cselekedetre kapunk 5-6 lájkot. Megnyerünk egy versenyt, kedvelések száma: 10. Prospektust, szórólapot, plakátot készítünk – az eredmény ugyanaz. Rendezvények, évkönyv, kisfilm… minek is sorolom? Egy iskolát nagyon sokféleképpen lehet népszerűsíteni. De igazán hatékonyan csak kreatívan lehet.

Ezért is rendeztünk többek közt egy Pázmány-hasonmás versenyt. Névadónk szobra Szilágyi Tibor alkotása, ezt kellett a lehető leghűebben leutánozni. Szükséges volt hozzá miseruha, álszakáll és minden osztályból egy-egy jelölt. Tapasztalatból mondom: ezekre a fotókra percek alatt lehet 500 kedvelést kapni.
 


Egyedi perspektívából, látványos légi fotózással akartuk megmutatni, hogy mi egy csapat vagyunk. Diák, tanár együtt formálta meg az iskolaudvaron a PPG 175 feliratot. Ezek a drón felvételek is roppant népszerűek lettek a világhálón.
 


Az egyik másodikos diáklány aprólékos felnőtt kifestőt rajzolt a gimi logójával. Könnyed relaxálásnak, stresszoldásnak szánta, mindenki saját fantáziája szerint fejezheti be az alkotást. És lám: hirtelen megnőtt a weboldalunkra kattintók száma.
 Tervben volt még egy rendhagyó tanári tabló elkészítése is. Az elképzelés szerint az intézmény dolgozóinak egykori érettségiző tablóképeit tartalmazta volna. Már kész volt a frappáns felirat is: Találkozunk 45 percenként. Ez azonban dugába dőlt, mivel akadt, aki nem óhajtott régi bájaival hódítani. Hiába győzködtük, hogy ez nem erről szól. Ki tudja? A 180-asra talán ez is sikerül.
 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 21,697 MODIFIED: 2018.12.04 23:13:49.MD5: 9e9360fc5ac00f07cbbd76f98e8210ab STATUS: OK