Úvod / Nyitóoldal
   
 
Benkő Timea  2018-07-03   724
A szünidő legelső napján sem maradtak üresen a padok az érsekújvári Pázmány Péter Gimnáziumban. 2018. július 2-án a tanárok foglalták el tanítványaik helyét, hogy részt vegyenek a komáromi Selye János Egyetem „Többség – kisebbség együttélése” workshopon, ami a Szlovák Köztársaság Igazságügyi Minisztériumának támogatásával jött létre.  Beták Norbert, igazgató három neves előadót köszöntött az intézményben. Szarka László Történelem, történelempolitika és történeti megbékélés címmel bemutatta a magyar-szlovák kapcsolatok lehetséges olvasatait. Illusztrálta, miként alkalmasak a két nemzet párhuzamos történetei az órákon a kritikai elemzésre és a diákok vitakészségének fejlesztésére.  

Nagy Melinda Együttélés – izoláltan, integráltan vagy asszimiláltan? címmel az európai roma kisebbség genetikai vizsgálatairól számolt be. Gazdag képanyag állt a résztvevők rendelkezésére, hogy saját előítéleteikkel is szembesülve megfogalmazhassák gondolataikat a fotókon látottakról.
 
Ennek a foglalkozásnak mintegy folytatásaként Strédl Terézia a toleráns kommunikációról beszélt, és arról, hogy csak passzívan vagyunk elfogadóak. A tanítási órákon is jól használható konkrét gyakorlatokat hozott.
 
A tartalmas délelőtt résztvevői nem csak a hazai tanári kar tagjai voltak, de a helyi Czuczor Gergely Alapiskola és az Anton Bernolák Egyházi Alapiskola pedagógusai is.


Szarka László


Nagy Melinda


Strédl Terézia


 A résztvevők
 
 

The index.php: SIZE[b]: 20,950 MODIFIED: 2018.10.25 22:50:42.MD5: b1c4d25bc67f9fd280407e9f596c55ef STATUS: OK