Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  13-10-19   2,094  
0

Új vezetője van a Párkányi  3D Danubius Mozinak Júlia Žďárska  személyében aki jelentős szakmai sikereket ért el korábban az érsekújvári mozit vezette.  Elődje Nataša Simonková a Danubius mozi vezetőjeként jelentős sikereket ért el, az intézmény az országos ranglista élmezőnyébe küzdötte fel magát. Szlovákiában 2012. végéig a mozikat is digitalizálták.  


Az 2012-évben öt mozit láttak el ilyen berendezéssel, köztük a párkányi Danubius filmszínházat, amely 31 ezer eurós támogatást nyert el az állami audiovizuális alaptól, melynek köszönhetően digitális vetítőberendezést vásárolhattak, felújítháták a hangosítást és 2012.  júliustól már térhatású filmeket vetíthettek a látogatóknak.

A digitalizálás egyik előnye, hogy a kisvárosokban a fővárosi és a vezető mozikkal egyidőben vetíthetik a legújabb filmeket. A párkányi mozi az elsők között állt át a digitális technológiára, bevételei ennek köszönhetően a múlt évben megnégyszereződtek. A párkányi mozi elsőként kezdett magyar szinkronizálású filmújdonságokat vetíteni – megszólítva ezzel nemcsak a szlovákiai, hanem a magyarországi közönséget is. Miután áprilisban távozott a városi művelődési központ igazgatója, a városvezetés Nataša Simonkovát szólította meg azzal az ajánlattal, hogy a mozi vezetése mellett vállalja el a művelődési központ igazgatását is. „Felelősségteljes és egész embert kívánó feladat a mozi és a művelődési központ vezetése is. „Csak átmeneti időszakra tudta vállalni a művelődési központ vezetését. Döntését a személyes indokok mellett az is befolyásolja, hogy egy másik városból visszautasíthatatlan ajánlatot kapott.

Így hát a stafétabotot  igazi mozi szakember vette át aki szakmai tapasztalatait az érsekújvári Béke moziban szerezte. Júlia Žďárskát sikerült munkahelyén megkeresnünk  és első kézből tájékozódtunk arról, hogy November 8-án  Tierra SNOW FILM FEST című Filmfesztivál  lesz Párkányban.

A Tierra SNOW FILM FEST című filmfesztivál egy egész estés vetítés keretein belül mutatja be az extrém síelésről, téli hegymászásról, skialpinizmusról és más extrém kalandokról és  sportokról szóló filmjeit. 2013 októberében és novemberében a nagyközönség Szlovákia és Csehország mintegy 180 városában (Chebtől Hommonnáig) tekintheti meg a hazai és külföldi filmgyártás múlt évadbeli nyolc legjobb téli filmjét.

A főprogram hét filmből került összeállításra, melyek több külföldi filmfesztivál díjait is elnyerték: Crossing the Ice - Túl a jégen, Tempting fear - Csábító félelem, Blue Obsession - Kék megszállottság, Snow Way, Nord for sola - Na sever od slnka, Neviditeľná hora - Láthatatlan erdö, Unicorn Sašimi - Egyszarvú sasimi. Ez azt jelenti, hogy a nézö itt egy helyen tekintheti meg a hazai és külföldi filmgyártás elmúlt évadbeli nyolc legjobb téli filmét.

A filmek cseh felirattal lesznek vetítve  tudtuk meg a 3D Danubius Mozi vezetőjétől Júlia Žďárskatól.
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,750 MODIFIED: 2019.02.16 18:57:17.MD5: 098e109679aaf1306302605624ab70f1 STATUS: OK  This window is : x