Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  13-10-21   1,735  
0

Hogy ki volt Kovács Józsi bácsi? A napvilágot állítólag Komáromban látta meg és katona tiszt volt Horthy Miklós hadseregében. Egy vele készült interjúban a következőket mondta: "az ember gondolkozik a katona pedig parancsot teljesít, hogy sokan elítélnek azt tudom, de bízom benne, hogy ott fent az égiek megbocsátanak nekem és mindazoknak akik abban a korban részesei voltunk a világháborúnak, nem akartam hogy az emberek ujjal mutogassak rám így soha sem tértem vissza Komáromba, pedig milyen szép lett volna újból végigjárni  azt az utat.  


Legemlékezetesebb utam az volt mikor szülővárosomba lóháton vonultunk be Horthy Miklós oldalán, azóta is őrzöm azokat a fotókat. Mikor letelepedtem itt Clevelandban, az egész múltamat lezártam, a régi képeslapjaimból több kiállítást rendeztem, így maradtam kapcsolatban a Felvidékkel és gyűjtöttem is őket, nagyon sok szép száz éves emlék maradt meg..." Józsi bácsi nagyon szűk szavú ember aki már sajnos nincs közöttünk, az unokája pedig azt szerette volna, hogyha Józsi Bácsi hagyatékát mások is láttatnák, így hát elektronikus formában elküldte a száz éves képeslapokat, amelyeket hamarosan közlünk.

TELEK LAJOS

 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,772 MODIFIED: 2019.03.18 22:36:08.MD5: 9143bc7787c4aadb915f47aa819d5381 STATUS: FALSE  This window is : x