Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  13-10-22   2,220  
0

A Párkányi zenekar már az X-Factoros selejtezőn is magasra tette fel a lecet vetélytársainak.
A formáció az elmúlt tizenegy évben hosszú utat járt be. A MadDogX megalakulása óta több változáson esett át. 2006-tól működnek a jelenlegi felállásban.  


A kitartás mára meghozta gyümölcsét: a zenekar számait nagy sikerrel játsszák a szlovák és cseh rádiók is. Többször voltak listavezetők, több televíziós fellépésük volt. Henry Tóth és Roland Grapow közreműködésével tavaly jelent meg első maxilemezük (I would like to stay). Idén a Forza ügynökség gondozásában megjelent a formáció első albuma is Voices in my head (Hangok a fejemben) címmel, amely kilenc angol nyelvű számot tartalmaz. „Szlovákiai magyar zenekarként azért döntöttünk az angol mellett, mert magyar vagy szlovák nyelvű számokkal nehéz lett volna betörni akár a szlovák, akár a magyar piacra” – mondta Ján Špaňo, az együttes menedzsere. A zenekarra felfigyeltek egy dokumetumfilm készítői is, akik a Voices in my head című album néhány számát használták fel az Arnold Schwarzenegerről forgatott filmjükhöz.
A zenekar a sikeres nyári koncertturné mellett több jótékonysági fellépést is elvállalt. „Tavaly Budapesten a vörösiszap katasztrófa álozatainak megsegítésére szervezett koncerten zenéltünk. Januárban Léván, a közelmúltban Szilicén léptünk fel. A lévai koncert a fogyatékkal élőket támogatta. A szilicei rockfesztiválon a P. Mobil előtt léptünk színpadra. Örömmel teszünk eleget a csatai iskola felkérésének is” – fogalmazott Ján Špaňo.
A december 21-i koncertre a zenekar a jó hangulat és zene mellett karácsonyi meglepetést is tartogat. „Az iskola nehéz anyagi helyzetét tekintve szeretnénk néhány sporteszközzel megajándékozni a tanulókat” – árulta el a menedzser.

Telek LajosEz a Riport nem jött volna létre támogató nélkül. Egy csésze fekete élvezet kóstolja meg Ön is a Organó Gold kavét! 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,787 MODIFIED: 2019.03.31 00:07:53.MD5: a650b108a1ba92dbbd18e8f44ecd3ee4 STATUS: OK  This window is : x