Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  13-11-18   2,094  
0

Egy felvidéki arc a magyar kőnyűzene színpadán. Aki nem más mint a rimaszécsi Turcsányi Tibor. Az ifjú fiatalember nemrégiben egy új dallal jelentkezett, amely egy duett Ladányi Pattyval. Címe: ,,Lásd Meg A Fényt’’. A dal szerzője Fenyvesi Attila, az Inflagranti együttes frontembere. A rimaszécsi fiatalember már pár évvel ezelőtt fel hívta magára a figyelmet. Ugyan akkor hazai versenyen indult - Füleken az Arany Kakas dalfesztiválon, de aztán gondolt egy nagyot, és Budapesten próbált szerencsét a Megasztárban. Tibi pár évvel ezelőtt költözött a magyar fővárosba. .
De ki is Ő?  


"1989. március 1-én születtem Rimaszombatban. Gyermekkorom egy kis vidéki faluban, Rimaszécsen töltöttem. Már egész kicsi koromban szerettem előadásaimmal másokat szórakoztatni. Óvodás koromban többször álltam színpadon és szavaltam, táncoltam, énekeltem… Általános iskolásként tagja voltam az iskola kórusának, amivel több helyre lehetőségem nyílt ellátogatni. Középiskolás koromban már több fellépésem is volt. Megrendezésre került egy dalfesztivál, amin különdíjat nyertem, ekkor döntöttem el, hogy az énekléssel szeretnék foglalkozni.”

Budapesten a könnyűzene világából jól ismert egyéniséggel is megismerkedett, így Zalatnay Cinivel, Rúzsa Magdival és Oláh Ibolyával. Legelső megjelent dala, Az Igazi Arcom, amelynek zenei producere Závodi Gábor volt. Legelső dala Závodi Gábor és Dandó Zoli közös munkája volt .
Azóta már számos fellépést abszolvált. Ami igazi ritkaság férfi esetében, szoprán hangja van, így a saját dalai mellett szívesen énekli például Janis Joplin dalait is.. Számtalan helyen hallhattunk már nevéről és idén születésnapján első klipje is elkészült.


Ladányi Patrícia (Patty) neve szintén nem ismeretlen a közönség számára, találkozhattunk már vele a Children Of Distance: Emlékezz rám 2 című dalában és videoklipjében, de több saját dalát is hallhattuk és láthattuk többek közt a VIVA TV zenei csatornán, ,,Dal Maradtál’’ címen.
Kettőjük közös munkája ez az új szerzemény a Lásd Meg A Fényt’’., amelynek ritmusos hangulata és szövege azonnal a kedves hallgató fülében ragad. A dal premierjét 2013. november 10-én hallhattuk a Class Fm rádióban.. A dal szerzője Fenyvesi Attila, az Inflagranti együttes frontembere.

Lásd meg a fényt// lásd meg, amit igazán szeretnél// S megkapod azt, ami valaha volt a legszebb ajándék" – ezt üzeni nekünk Turcsányi Tibi, és Petty s így a dal kívánságnak is nagyszerűen beillik. Annak idején voltak közös elképzeléseink egy közös koncepcióterv kapcsán , csak hát mindenki járja a maga útját és lehetetlen meg jósolni, hogy mennyi időre van szükség ahhoz, hogy valaki az élvonalba kerüljön... Egyszer egy német zenei producer, zeneszerző azt mondta, nem elég a tehetséget felfedezni. Jó dalok kellenek, jó szerzők, és a siker így is a közönségen múlik. Valaki lehet hogy elindul egy tehetség kutatón és holnap ismeri Őt az egész ország... Tette hozzá Rolf Wetzel német zenész, producer és a Wespo lemezkiadó igazgatója...

Talán kevesen tudják de Turcsányi Tibor és Oláh Ibolya közös duettje eddig nem jött össze. Régen ígéretet tettem Tibinek, hogy kapcsolataimmal segítem Őt. Sokáig kerestem azt az elfelejtet dalt, amelyet le porolva újra vissza tudnánk lopni az emberek szívébe... Megvan a dal most már, csak Tibin és Ibolyán múlik hogy meg szülessen a Nagy duett. De Tibi sem tétlenkedik, kapcsolatokat építi és ápolja.

"Szerencsémre egyre több helyre hívnak fellépni és nem tagadom, imádom azt az érzést, amikor színpadon állok. Szeretném megköszönni a sok biztatást, segítséget, hitet: a szüleimnek, családomnak, rokonaimnak, barátaimnak, énektanárnőmnek, kollégáimnak, ismerőseimnek, kedvelőimnek és mindenkinek… Nélkületek nem sikerült volna! Hiszem azt, hogy minden okkal történik, hinni kell az álmainkban, és ha igazán szeretnénk, azok megvalósulnak. Dolgozni kell rajtuk és hinni bennük.”

Hogy mikor láthassuk Tibit újra hazai színpadon,vagy csak Magyarországi karrierjét épiti. Nos kedveskéim van egy jó hírem, de hallgassátok meg inkább Tibitől.
Remélem tetszik majd a dalom.Az a bizonyos jó hír sajnos csak a Rimaszombat és környékének jó hír. November. 30.-án Tornalján fellépek ahová Oláh Ibolyát is magammal viszem.

Most hallgassátok meg Turcsányi Tibor dalait.
Turcsányi Tibi - Az Igazi ArcomTurcsányi Tibi feat. Patty - Lásd Meg A FénytTelek LajosEz a Riport nem jött volna létre támogató nélkül. Egy csésze fekete élvezetért kóstolja meg Ön is a Organó Gold kávét! 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,772 MODIFIED: 2019.03.18 22:36:08.MD5: 9143bc7787c4aadb915f47aa819d5381 STATUS: FALSE  This window is : x