Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  15-01-22   8,754  
0
Novák Henriett Rimaszombatból indult el Budapestre, 2007-től három éven át alakította a Jóban-rosszban című magyar sorozat Lindáját az egyik kereskedelmi csatornán. 2010-ben akkori kedvesével, Noszály Sándor teniszezővel, a „Nagy Ő”-vel, Amerikába költözött, hogy szerencsét próbáljon, de később elváltak az útjaik. Henriett maradt, s mindent megtett azért, hogy elinduljon tengerentúli színészi karrierje.  


Rimaszombatban születtél, itt nőttél fel, milyen volt a gyermekkorod?
Rimaszombatból Miskolcra, a Zrínyi Ilona Gimnáziumba felvételiztem, ahol volt dráma tagozat, és onnan kerültem Budapestre. 2005-tól 2010-ig voltam tagja a Jóban Rosszban csapatának, tehát öt és nem három éven át. A gyermekkorom nagyon szép volt, szerencsés vagyok, hogy ilyen csodálatos szüleim vannak. Az öcsém pedig a legnagyobb ajándék az életemben!
Egy kisvárosból hogyan kerül egy fiatal lány a TV2 Jóban Rosszban című magyar tévésorozatba, s hogyan sikerült megkapni Linda szerepét? Nehéz volt kezdetben beilleszkedned?
Miskolcon, a gimnáziumban találtak meg a Jóban Rosszban sorozat készítői, behívtak egy próbajátékra, Budapestre, és sikeresen megkaptam Bakó Linda szerepét. Úgy gondolom, minden kezdet nehéz, nyilván voltak nehézségek, de a csapat, a türelmük és a kedvességük nagyon sokat segített a beilleszkedésben.
A sorozatban Linda egy hazug, kétszínű, férfifaló, hisztis nő, hogyan sikerült ezzel a szereppel azonosulnod? Ez a szerep tükröt kívánt állítani azoknak a nőknek, akik így élnek és kihasználják a férfiakat, az ő adottságaikat. Te is így látod mindezt?
Linda karaktere nagyon távol áll tőlem, színészként viszont minél összetettebb, minél szélsőségesebb a karakter, annál nagyobb kihívás, és kifejezetten élveztem Linda bőrébe bújni. Tapasztalataim alapján, azok a nők, akik ilyen típusúak, minden szégyenérzet nélkül tükörbe tudnak nézni, és nem gondolom, hogy magukra ismernének ebben a karakterben, ráadásul a szappanopera világában elég szélsőségesek és eltúlzottak a jellemek. Azok a nők, akik kihasználják a férfiakat, vagy parazita módon élnek, véleményem szerint nyugodtan alszanak éjszakánként, és nincs lelkiismeret-furdalásuk.

Linda nagyon sok férfivel kerül intim kapcsolatba, ez a szerep jobban illett volna inkább Vad Katinak (Michele Wilde-nak), aki szintén szerepet kapott a sorozatban. Vele milyen kapcsolat alakult ki? Kaptál tőle egy-két jó tanácsot a pasizással kapcsolatban?
Vad Kati egy bájos, nagyon kedves és intelligens nő. Sok mindenről esett szó köztünk, de a pasizás nem volt téma.

Megnézted önmagad, amikor a Jóban-rosszban sorozatot leadta a tévé, s volt alkalmanként olyan érzésed, hogy ezt vagy azt a jelenetet másképp kellett volna megoldanod?
Amikor csak időm engedte, visszanéztem a sorozatot, s mondhatom, nagyon furcsa saját magunkkal szembesülnünk, a hangunkkal, mozgásunkkal, gesztusainkkal, mimikánkkal, ez egy fontos része a tanulási és fejlődési folyamatnak.
Miskolchoz szép emlékeid fűződnek, a Zrínyi Ilona Gimnázium dráma tagozatára jártál. Miért ezt az iskolát választottad valamelyik rimaszombati oktatási intézménnyel szemben?
A Zrínyi Ilona Gimnáziumba a dráma tagozat miatt felvételiztem, itthon, Rimaszombatban erre sajnos nem volt lehetőség. Igen, a szívem egy darabja Miskolcon maradt – rengeteget köszönhetek a tanáraimnak és osztálytársaimnak, fantasztikus évek voltak.
Egy lány, aki nem színésznő és nem végzett színművészetit sem, megkap egy szerepet és igyekszik sikeresen megfelelni egy, a közönség nagy részét megosztós szerepben. Honnan merítettél annyi élettapasztalatot, hogy el tudjad játszani Linda szerepét?
Idővel és tapasztalattal bővülve teljesen másképp alakítanám Linda szerepét, az akkori teljesítményem az akkori tudásszintemet és élettapasztalataimat fedte le. A sorozatnál színész tanárok is segítik az „ember lányát”. Rendezőimtől és kollégáimtól is rengeteg útbaigazítást kaptam, amiért nem lehetek eléggé hálás.
Gondolom, az életed is megváltozott a sorozatnak köszönhetően, hiszen a Jóban Rosszban című tévésorozatnak köszönheted a volt kedvesedet, Noszály Sándort is, akit a tévénézők többsége a Nagy Ő-ből ismerhet, a sportrajongók viszont, mint kiváló teniszezőre emlékezhetnek. Hogyan sikerült egymásba botlanotok, hogyan lett ebből szerelem első látásra, együttlét és Amerika?
Sanyival egy Story gálán ismerkedtem meg, de azt nem mondanám, hogy szerelem volt az első látásra. Két év barátság után döntöttünk úgy, hogy esélyt adunk egymásnak és a lehetséges kapcsolatnak.
Elhagytad a sorozatot és Amerikába költöztél Sándorral. Mit adott neked Amerika és miért ért véget a kapcsolatotok?
Amerikába tanulni költöztem ki, szeretnék egyre többet fejlődni színészként és az angoltudásomban is. Szerencsés voltam, mert Sanyi úgy döntött, hogy követ, és így együtt vágtunk neki a nagy ismeretlennek.
A szerelem véget ért, de gondolom a barátság megmaradt. Vagy nem is tartjátok a kapcsolatot?
A hét év alatt rengeteget tanul, fejlődik és változik az ember, mi más irányba terelődtünk. Kapcsolatunk „visszaalakult” barátsággá, a szeretet es tisztelet viszont továbbra is megmaradt.
Azt szokták mondani, szerelem volt, szerelem lesz, s úgy hallottam, rád is ismét rátalált, ezúttal egy felvidéki srác személyében. Ki ő és milyen férfi? Olyan, amilyenről álmodtál, tehát ő jelenleg a nagy Ő számodra?
Fogalmam sincs, ki lehet ez a felvidéki srác, sok pletykát hallottam már magamról az évek során, de ez még nekem is új. Boldog párkapcsolatban élek, de a párom nem felvidéki. Majd az idő igazol, hogy ő lesz-e az igazi, vagy sem.
A sorozatban egy másik felvidéki színész is szerepet kapott, az érsekújvári származású Száraz Dénes, vele milyen kapcsolat alakult ki, két felvidéki jobban megérti egymást?
Száraz Dénessel csak párszor sikerült a sminkes szobában, illetve ebéd alatt találkoznunk. Nem voltak közös jeleneteink, sajnos. De egy végtelenül szimpatikus, korrekt embernek és nem utolsósorban nagyon tehetséges színésznek ismertem meg.
Az ember, ha megismerkedik egy ismert személyiséggel és azzal összeköti az életét, a média címlapokon hozza a róla szóló pletykákat. Gondolom, hogy ezzel te is szembesültél. Mi volt a legrosszabb pletyka, amit rólad írtak?
A médiával mindig szerelem-gyűlölet kapcsolatban áll egy színész. Szükségünk van arra, hogy forogjon a nevünk, ugyanakkor egy tollvonással tönkre tudnak tenni bennünket – jó pár hazugságot olvastam magamról, talán a leggusztustalanabbnak mégsem a feltételezéseket tartom, hanem azt, amikor „idéznek” tőlem, anélkül, hogy valaha is megszólaltam volna az adott témával kapcsolatban.
Most 2015-öt írunk, mit vársz ettől az évtől, elképzelhető, hogy valamelyik televíziós csatornán újból feltűnsz, vagy más sorozatban. Elképzelhető esetleg az is, hogy a Jóban Rosszban című sorozatban újból láthatunk majd, vagy ez teljesen kizárt dolog?
Nem zárok ki semmilyen lehetőséget, hiszen 2015 elején tartunk még csak, és ki tudja, mi mindent tartogat ez az év a számunkra. Egyelőre Los Angeles a bázisom, itt élek, dolgozom és tanulok.
Sikerült kint találkoznod ismert személyiségekkel?
Több ismert személyiséggel találkoztam, de legyen az én titkom, hogy kik ők.
Elképzelhető, hogy a tévénézők láthatnak majd veled olyan műsort, ahol ismert emberekkel beszélgetsz? Mondjuk színészekkel, sportolókkal, üzletemberekkel. Egy olyan műsorra gondolok, mint például Jakupcsek Gabriella Ridikül című talk showja.
A műsorvezetés gondolata nem áll távol tőlem, de a színészet a szerelmem.
Milyen terveid vannak az idei évre, és tettél valamilyen fogadalmat?
Szeretnék egy jó ügynököt találni és fizikailag megerősödni. Tavaly volt egy térdműtétem, s ideje lenni újra elkezdeni komolyabban sportolni.
Telek Lajos, fotók: Novák Henriett fotóalbumából
 
 

The index.php: SIZE[b]: 26,710 MODIFIED: 2019.01.09 23:30:08.MD5: c4503a129be13fa5e595fa996dd7d9bd STATUS: FALSE  This window is : x