Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  15-02-23   2,175  
0
A Face Team története olyan, mint Panny De Witz rövid, de annál  sikeresebb. 2004-ben alakult, Takács Áron az akkori magyar Freestyle bajnok vezetésével. Igazából a történet nagyon egyszerű, őt hívták meg az egykori gimnáziumának sportnapjára egy kosárlabda bemutatóra. Neki még eszébe jutott, hogy hívhatná egy-két kosaras barátját a bemutatóra, amit így mindenféle látványos elemekkel lehetne feldobni.  


Annyira nem lehetett rossz a műsor, mert a kis csapatnak pillanatok alatt híre ment a világban és egy csomó helyre hívták őket fellépni Európa szerte. Mára 20 tagból áll és eddigi fellépéseik mindig nagy sikert arattak. Szerepeltek az NBA Europe Live Tour-on, nemrégiben pedig 17. FIBA kosárlabda világbajnokságon. Igy aztán szép lassan megindult a világ meghódítás Európa, Ázsia és Amerika irányába is.

- Kezdjük talán azzal, hogy 10 év telt el azóta, hogy létrehoztad ezt a formációt, amelyet ezidáig siker koronázza. Ha vissza tekintesz a kezdetekre és átgondolod mindazt, amin keresztül mentetek, hogyan vélekedsz, az elmúlt években sikerült kivívnotok a világban megfelelő elismerést?

Az elmúlt 10 év alatt folyamatosan fejlődött csapatunk. Kezdetben még csak kosarasok voltunk, aztán szépen lassan kiegészültünk akrobatákkal, így fejlesztettük egymást évről évre. 2006 óta folyamatosan egyre több külföldi fellépést tudhattunk magunk mögött, ami által mára már a világ legjobb három ilyen csapata között vagyunk, amiben nagyon nagy szerepe volt a háttérben dolgozó menedzsereknek is a csapat fejlődése mellett.

-10 év egy házasságban is sok idő, nem egy akrobatikus kosárlabda csapat életében. Mesélnél nekem arról, hogy az elmúlt időszakban hány ember fordult meg a Face Team-ben?

A 10 év alatt nagyon sokan fordultak meg a csapatban, fel sem tudnám sorolni. Volt sok kosaras, zsonglőr és akrobata, akik 1-2 évig voltak a csapatban, és különböző okok miatt abbahagyták ezt a fajta sportot. Így mára a kezdeti 7 tagból, már csak 2-en maradtunk, a többi csapattag az utolsó 2-4 évben érkezett, a csapat utánpótlás bázisaiból, vagy külsősként talált a csapatra.

-Hogyan lehet megfogalmazni azt, amit Ti csináltok, látványos kosárlabda színháznak?

Ötvözzük a kosárlabdát, kézilabdát, tornát, akrobatikát, különféle extrém sportokat, a táncot és mindezeket egy kis történetbe csomagoljuk a néző számára, mindezt teljesen megkoreografálva, zenei aláfestéssel.

-Sokfelé megfordultatok az elmúlt évek alatt. Gondolom rengeteg történet, sztori van a tarsolyotokban. Mesélnél nekem arról, hogy milyen ismert személyiségekkel találkoztatok személyesen?

2012-ben találkoztunk Simon Cowell-el, a tehetségkutatók alapító atyjával,
illetve a “Les Twins” szállt be az egyik fellépésünkre extra szereplőként, akik napjaink talán leghíresebb táncosai.
2013 elején a One Direction tagjaival (Harry Styles, Niall Horan, Louis Tomlinson) szerepeltünk együtt az angol SKY TV egyik műsorában, a League of Their Own-ban,2013 nyarán részt vettünk az NBA több európai eseményén, ahol volt alkalmunk találkozni és megismerni pár aktív NBA játékost és NBA legendát: Muggsy Bogues (Charlotte Hornets), Taj Gibson (Chicago Bulls), Al Horford (Atlanta Hawks), Robert Parish (Boston Celtics), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder).
2014 novemberében együtt dolgoztunk az egyik leghíresebb angol krikett játékossal Phill Tufnell-el, aki ideiglenesen a Face Team tagja volt.

-Manapság a televiziós társaságok egymás után gyártják a különböző tehetségkutatókat. Ti nem gondoltátok még azt, hogy megkellene próbálnotok elindulni valamilyen megmérettetésben?

Két alkalommal is elindultunk már tehetségkutatókon, hogy az emberek még jobban megismerjenek minket, annak ellenére, hogy már ezekben az időkben is világszerte elismert volt a csapat. 2009-ben a Magyar “Csillag Születik”-ben és 2012-ben a “Britain’s Got Talent” angol tehetségkutatóban léptünk fel, ahol több mint tíz millióan látták élőben a bemutatónkat.

-Gondolom, az Amerikai kosárlabdázók is látták már a TV produkciótokat?

TV produkcióinkat nem tudom, hogy látták–e, de sokszor léptünk már fel NBA csapatok mérkőzésein, ahol ámulattal nézték a bemutatóinkat!

-Úgy tudom nagyon sok érdekes sztori és történet van a tarsolyotokban. Elmesélnél egy-két érdekes történetet?

Igen, sok szép emlékünk van, az egyik ilyen a spanyolországi kosárlabda világbajnokság egyik estéje, amikor kimenőt kapott a csapat és az egyik kedves Spanyol ismerősünkkel elmentünk egy szórakozóhelyre. Teljesen véletlenül összefutottunk a Team USA és az NBA 2 híres játékosával, Clay Thompsonnal és Kenneth Farieddel, ahol volt alkalmunk megismerni egymást.

- Melyik fellépésetek volt számotokra a legemlékezetesebb?

Mindenkinek más bemutató a kedvence, mivel nem mindegyik csapattag jut el mindegyik fellépésre, így lehetetlen egyet kiemelni.
Nekem sok kedvencem van:
Az első külföldi fellépésen több mint 13,000 néző előtt léptünk fel, de volt már olyan helyszín is, ahol ágybetétekre ugráltunk, mert a szervezőknek nem sikerült megfelelő szivacsbálát biztosítaniuk. A legjobban azokat a bemutatókat szeretem, amikor kisgyerekeknek tartunk előadásokat, mert minden apró mozdulat ámulatba ejti őket, a leghálásabb közönség a világon, ahol sokkal közvetlenebbek lehetünk és családias a hangulat.

- Hány országban fordultatok meg eddig?

A 10 év alatt 30 országban jártunk, több mint 500 bemutatóval szórakoztattuk a közönségünket.

- Gondolom, sikerült találkoznotok a kosárlabda ismert alakjaival. Elárulnád, hogy kikkel?

Sok régi kosaras legendával sikerült már találkoznunk, ezek közül felsorolnék párat:
-        már visszavonult legendák: Peja Stojakovic, Vlade Divac, Muggsy Bogues, Robert Parish 
-        még aktív kosarasok: Kevin Durant, Klay Thompson, Taj Gibson, Kenneth Faried stb.
 
- Milyen kihívások várnak rátok 2015-ben,merrefelé találkozhat majd a lelkes közönség veletek?

2015-ben is nagyon sok fellépése lesz a csapatnak, az egyik, ami kiemelkedő a többi fellépés közül, egy 10 hónapos fellépés sorozat a világ egyik leghíresebb Revű színpadán, a Francia Royal Palace-ban szeptember elejétől. Ezen felül bármilyen új lehetőségre nyitottak vagyunk, mivel csapatunk egy időpontban akár több helyszínen is tud fellépéseket vállalni.

-Gondolom amit lehetett, azt Ti már elértétek. Elárulnád mégis, hogy meddig lehetet még ebben a műfajban újból és újból megújulni?

Van még pár nagy cél, terv és álom a csapat életében, amit szeretnék elérni. Mivel sok sportot, művészetet ötvözünk egymással, így folyamatosan megújul csapatunk és szinte határtalan lehetőségeink vannak.
6 éve foglalkozunk utánpótlás neveléssel, ahova szeretettel várunk bárkit (6-25 éves korig), aki szeretné megmérettetni magát. Ha elég ügyes és kitartó, talán ő lehet a következő, aki bejárja velünk a világot. Jelentkezni a www.faceteam.hu/utanpotlas oldalunkon lehet.
Fő célunk, hogy lehetőséget adva az újabb generációknak, a csapatnak és tagjainak 10-20 év múlva is legyenek fellépései, bemutatói a világ különféle pontjain. 

-Az érdekel, hogy itt Szlovákiában volt-e már fellépésetek és a közeljövőben esetleg van-e betervezve?

Még nem volt Szlovákiában fellépésünk, de 2015.február 27-én a nyárasdi Sportcsarnokban (Duna utca) lesz egy bemutatója a Győri utánpótlás csapatunknak. 

- Napi hány órát edzetek?

A felnőtt csapatnak heti 5x2 óra közös edzése van, ami mellett mindenki külön fejleszti saját magát is. Az utánpótlás csapatainknak Győrben és Budapesten is, heti 4x1,5 óra áll rendelkezésére, hogy felfejlődjenek a “nagyokhoz”.

Tehát, mielőtt befejeznénk ezt az interjút szeretném megköszönni, hogy drága idődből szakítottál rám is és a kérdéseimre.

A beszélgetést készítette: Telek Lajos


Fotók Face Team archívumábólMAGYAR HONLAP: http://faceteam.hu/
ANGOL HONLAP: http://thefaceteam.com/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/faceteamtheshow
TWITTER: https://twitter.com/faceteamtheshow
INSTAGRAM: http://instagram.com/faceteamtheshow
YOUTUBE: http://www.youtube.com/faceteamhungary
VIMEO: https://vimeo.com/faceteamhungary
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,750 MODIFIED: 2019.02.16 18:57:17.MD5: 098e109679aaf1306302605624ab70f1 STATUS: OK  This window is : x