Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  15-09-19   2,601  
0
-Hogyan is kerül Párkányból valaki a népszerű szappanoperába a Barátok Közt-be vagy az Éjjel-Nappal Budapest csoportjába? Hamarosan erre is fény derül...  


-Hogyan kerül egy párkányi fiatalember az RTL Klub talán egyik legsikeresebb szappanoperájába, a Barátok Köztbe?
Az interneten láttam, hogy szereplőválogatás lesz a sorozatba, így kíváncsiságból elmentem - gondoltam láthatom a stúdiót, esetleg valamelyik szereplőt... Persze, sem a stúdiót, sem szereplőket nem láttam - ellenben egy hatalmas tömeget a castingra várva.
Milyen terveid vannak a jövőre nézve, ha nem titok

- Hogyan zajlott a szereplő válogatás, kaptatok egy kézikönyvet, amit meg kellett tanulni, mint egy jó diáknak és ebből kellett aztán felelni, bemutatni azt, hogy alkalmas vagy-e a szerepre?
Igen, így történt. Először az emberek el lettek osztva nem és kor alapján, és mindenki a saját kategóriájában kapott egy szöveget amit meg kellett tanulnia, majd elő kellett adnia. Ha valaki nem tetszett nekik, akkor azt mindjárt el is küldték - így a több száz ember közül bent maradtunk néhányan (legnagyobb meglepetésemre én is). Rólunk aztán csináltak felvételeket, rögzítették adatainkat és azt mondták hogy 1 éven belül visszahívnak. Nekem aztán kb 3 hónapra rá hívtak, hogy lenne számomra egy kisebb szereplehetőség.

-Mesélnel nekünk Osváth Rudolf szerepéről, milyen feladata volt?
Osváth Rudolf egy vállalkozó volt, aki épp az osztálytalálkozóját szervezte és helyet keresett ahol a találkozót meglehetne tartani. Így a sorozatbeli Rózsa Bisztróba meghívták egy ebédre, ahol megpróbálták rábeszélni hogy ezt a helyet válassza.

- Vannak szereplők, sztárok, akik évek óta részesei a produkciónak, gondolom velük is sikerült megismerkedned. Milyen légkör alakult ki, esetleg barátság vagy más fajta kapcsolat alakult-e, tartjátok-e ezt a kapcsolatot a mai napig?
Nagy meglepetésemre a szereplők nagyon közvetlenek és barátságosak voltak, több órát együtt töltöttünk és jókat beszélgettünk. Talán a legkedvesebb Balogh Edina volt (a sorozatbeli Kinga), Mérai Katival (Juli) és Bozsek Márkal (Szabi). Facebookon tartsuk a kapcsolatot. A jelenetemben még Kiss Ramónával (Zsófi) is játszottam, aki egy nagyon bájos és vicces lány, jókat beszélgettünk Peller Annával (Gabi), örültem hogy megismerhettem Rékasi Károlyt (Zsolt) vagy Várkonyi Andrást (Vili bácsi).

- Úgy tudom, hogy Te nem rendelkezel semmilyen szinészi végzettséggel, ennek ellenére mégis "fel vetted a kesztyüt". Mi vitt rá, hogy bemutasd ezt az oldaladat is?

Ez így van, semilyen színészi végzettséggel nem rendelkezem, még csak iskolai színdarabban sem szerepeltem soha. Leginkább a kíváncsiság vitt rá, nagyon érdekelt hogy milyen lehet a kulisszák mögött. Aztán a Barátok Közt tapasztalata után már tudatosan kerestem ezeket a lehetőségeket, mert nagyon megtesztett a TV világa.

- Kevés Felvidéki embernek adódik meg az, hogy megmutassa magát, Te mégis vállaltad... Az anyagi oldala vonzott vagy inkább a kihivásnak szerettél volna megfelelni?
Semmikép nem az anyagi oldala érdekelt, nem is tudtam hogy milyenek a gázsik az ilyen szerepekért. Kimondottan érdekesnek és izgalmasnak találom a filmezést, jó érzés betekintést nyerni a kulisszák mögé.

-Mesélnél valami kulisszatitkot, milyen volt tagja lenni egy ilyen produkciónak? Olyat olvastam erről a produkcióról, hogy az egész egy nagy diszlet?
Igen, valójában az egész egy nagy stúdió, teljesen máskép néz ki élőben mint amit aztán a képernyőn láthatunk. Az egész forgatás úgy zajlik, hogy először be kell menni a sminkszobába, aztán irány a stúdió. Ott a rendező megmondja hová kell menni és mit kell csinálni, aztán el van próbálva párszor a jelenet, majd elkészül a felvétel. Nagyon felemelő érzés volt egy ilyen nagy és profi produkció részese lenni.

- Egy másik alkalommal Dr.Hiznan Péter.  "Ló" cimű fotókiállitását nyitottad meg,ahonnan siettél egy újabb forgatásra, az Éjjel-Nappal Budapestre. Milyennek ismerted meg ebben a produkciókban játszókat?
Ebben a sorozatban Lalival és Gáborral játszottam, nagyon jófejek voltak! Sokat nevettem velük! Itt hasonlóan zajlott a forgatás - párszor elpróbáltuk a jeleneteket aztán ment a felvétel.

-Az egyik szlovák TV műsorában is feltüntél. Oda hogyan kerültél és milyen szerepet kaptál? Hol volt könnyebb azonosulni a szereppel,a magyar produkcióban vagy a szlovákban?
Több szlovák produkcióban is szerepeltem, pld az Éjjel-Nappal Budapest szlovák ekvivalensében a Deň a Noc-ban. De legjobban a Súdna sieň tetszett (TV JOJ, ahol már 4x szerepeltem - abból háromszor főszerepben. De még a Magyarországi forgatásokból kiemelném a TV2-n sugárzott Családi Titkokat, ahol szintén főszerepet játszottam. Ez egy 3 napos forgatás volt és nagyon tanulságos és élvezetes volt számomra.
Mivel mindkét nyelvet anyanyelvi szinten beszélem, nem éreztem szinte semilyen különbséget. Talán egy picit szlovákul könnyebb volt, mert a Magyaországi szerepléseim során oda kellett figyelnem a "felvidéki akcentusomra" :)

-Az eddigi szerepléseidből milyen élményekkel és tapasztalatokkal gazdakodtál és mit üzensz azoknak az olvasóknak, akikben ambició vagy szinészi tehetség lappang...
A filmezés egy nagyon atraktív, varázslatos világ, de egyben nagy profizmust és odafigyelést igényel. Egy rövid, egyszerűnek tűnő jelenet leforgatása rengeteg előkészülettel és munkával jár. De nekem nagyon tetszik.
Azoknak, akik éreznek magukban ambíciót, ajánlom, hogy próbálják ki magukat ilyen téren, kortól függetlenül, nagyon sok ügynökség létezik Budapesten - keressenek rájuk interneten, jelentkezzenek, menjenek el hozzájuk és regisztráljanak! Hátha rájuk mosolyog a szerencse és egy aktuális produkcióban pont ők fognak kelleni a rendezőnek. Megváltozhat az életük!

- Van-e újabb felkérés, vagy egy újabb szerep?
Különösebben nem keresem ezen a téren a lehetőségeket. Regisztrálva vagyok néhány ügynökségben, és ha igény van rám és nekem is tetszik a dolog, akkor belevágok. A már említett szlovák Súdna sieň-ben szerepeltem újra, és nemrég egy Török reklámfilm forgatáson vettem részt színészként - ami egy új tapasztalat volt számomra, mert ez egy kültéri forgatás volt, rengeteg robbantás és kaszkadőr jelenettel. Külön öröm volt számomra, hogy itt megismerkedhettem a világ egyik legismertebb és legelismertebb kaszkadőrjével Piroch Gáborral - aki olyan világsztárokkal dolgozott együtt mint Arnold Schwarzenegger vagy Sylvester Stallone!

- A fotóidat elnézve láttam,hogy a Frankfurti Ferrari kiállitáson is ott voltál, gondolom akkor sikerült találkoznod Michael Schumacherrel - vagy ő nem volt ott?
Franfurtban ez egy autó-motor kiállítás volt, ott üzleti okokból voltam. De Michael Schumacherrel volt szerencsém találkozni 2010-ben a Forma 1-es Magyar Nagydíjon. Nagy élmény volt, mivel mindig is Schumi-rajongó voltam. Ezúttal is kívánok neki mihamarabbi felépülést!

- Szereted az adrenalin sportokat és szeretsz repülni. Van pilóta engedélyed, mit érzel fent a magasba - szabadság érzetet, kikapcsolódást vagy csupán szórakozást?
Nem, nincs pilóta engedélyem - de óriási élmény repülni egy kétszemélyes repülőgéppel és madártávlatból figyelni a világot...

-Láttalak néhány fotón erős emberek társaságában - kik ők és hogyan kerülnek képbe?
Nagyon jó barátom Kaszab Péter 8-szoros "Szlovákiai legerősebb embere"-bajnok, és néha neki szoktam elmenni szurkolni amikor versenyzett. Hihetetlen hogy mire képesek ezek az emberek. Minden elismerésem!

- Milyen a kapcsolatod a zenével, mennyire tud lekötni? Játszol-e valamilyen hangszeren? Soha nem akartál énekes vagy zenész lenni? - az egyik fotódon Peter Muk társaságában láttalak...
A zene a mindenem, a zene segít kikapcsolni és legalább egy pillanatra magam mögött hagyni a világot... Sajnos nincs jó hangom énekléshez, de szintetizátoron, harmonikán és dobokon is tudok játszani.

- Milyen terveid vannak a jövőre nézve, ha nem titok?
Elsősorban a "civil" munkámra koncentrálok, közben még egyetemre is járok, az államvizsgán már túl vagyok, Bc. lettem, és most folytatom tanulmányaimat a Mgr felé.

További sok sikert kivánok a céljaid eléréséhez!


A beszélgetést készitette: Telek Lajos.

Fotók: Elzer Roland fotóalbumából valók
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,772 MODIFIED: 2019.03.18 22:36:08.MD5: 9143bc7787c4aadb915f47aa819d5381 STATUS: FALSE  This window is : x