Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  16-01-14   1,470  
0

- Pénteken egy saját kiállitásod lesz a köbölkuti könyvtárban.  Hogyan ismerkedtél meg a fotózással és mióta fotózol?
A fotózáshoz,magához úgy jutottam hogy előtte modelkedtem. Igy ki próbálhattam, hogy milyen is gép előtt állni,és csak késöbb kerültem hozzá ahhoz, hogy jó magam készitsek képeket. Ha a tükör reflexet veszem akkor valamivel többet két évnél,viszont ismerkedtem magával,a fotózással már régebbtől ismerkedem.  


- Minden fotósnak van,amit szeret fotózni.Van valami,ami nem a te erősséged? Melyik része a fotózásnak?Természet,táj, esemény,kultúra sport vagy tárgy ?
Egyértelműen a sport. Imádom a motorsportot,nagy rajongója vagyok már vagy 16 éve. Jó magam is szeretek motorozni, bár jelenleg nincs motorom igy autómnak szentelem figyelmem. Tehát egyertelmű,hogy a sport,amit imadok fotózni. A sport fotóimból ráadásul februárban,Pozsonyban lesz kiálliás egy ott lévő kávézóban. Amit kevésbe szeretek,azok a természet fotok. Gyönyörűek, szó se róla, csak nem áll hozzám közel a téma. Igy részemről le a kalappal az előtt az ember előtt,akinek van hozzá türelme. Nekem az kell hogy pörögjek, mint ahogy az ugye a motorsportban szokás.

- Egy fotós célja valamiért megörökiteni, egy adot időben egy adot pillanatot.Volt eddigi fotós időszakodban olyan pillanat amire 10-15-vagy 20 év múlva úgy fogunk emlékezni, hogy az történelmi esemény volt ?
Hát egyelőre még nem hinném hogy lett volna. De nagyon remélem hogy majd lesz olyan melyre jópár év múlva sokan fognak emlekezni. Legalább is azon vagyok minden erőmmel.

- Láttam nagyon sok fotódon dominál az autó, mint közlekedési eszköz vagy mint tárgy....
Igen, nekem benzin folyik az ereimben ,mindigis avval hülyéskedtem hogy én félig férfi vagyok mert jobban érdekelnek az autok, motorok. Ez mindig is igy volt.
- Néhány képeden láttam egy dobozt, amelyre az is fel volt irva, hogy: "Egy doboz élete". Lehet egy tárgyba életet lehelni?
Én úgy vélem, hogy mindent becsülnünk kell. Lényegtelen hogy élletelen tárgy vagy növény, állat vagy ember. Mindennek lelke van. Igyhát mindenbe lehet élettet lehelni. Néha igencsak nehéz. De a kihivások teszik tapasztaltabbá, tanultabbá, ügyesebbé az embert.

- Egy szép elragadő nő vagy, aki sugárzik a fotókról.. Az emberi test iránt nem érzel vonzalmat mert minden nőt egy csinos ruha egy jó frizura egy smink királynővé tesz, ha pedig a királynő ruhanélkül sugárzik izléses férfimagazinből mint a Playboy a képei láttán nem csak titokzatosá tesz hanem megközelithetetlené is...
Általaban a modellek gyakran keltik azt a érzést hogy megközelithetetlenek. De valójában ugye ugyan olyan emberek mint mindenki más és azt tapasztaltam, hogy valójában szerények és nemelyik nagyon félénk is. Nem oly rég felfedeztem magamban, hogy szeretek müvészi aktokat késziteni. Kimondottan élvezem a részleteket kiemelni, sejtelmes képeket késziteni. De persze minden maradjon izléses szinten. A Playboyban igazán szép képek vannak csak hát nekem az már kicsit sok, én inkább jobban elrejteném vagy máshogy mutatnám a dolgokat, és mindig csak részletet. Mint egy kirakóst a többit pedig a szemlélő szemére és fantáziájára bizzuk.

- Mikor kezdődött el a benzin gőzös szerelem és a motorozási vágy?
Körülbelül kb 16 éve már barbiezás helyett versenyeket néztem a tévében.

- Tehát a motorsport érdekel nem gondoltad hogy induljál a Miss Felvidék Szépén?
Nem gondoltam mert volt olyan kis lázadó korszakom hogy tele voltam piercingekkel. Az autók, motorok... - én ebben vagyok otthon, nem a körmök- meg a smink világában...

- Meséljél egy kicsit a fotoidról mit láthatunk majd akiállitáson milyen téma kerül teritékre?
Hát a könyvtárban több minden lesz mert úgy gondoltuk a fönökasszonyal, hogy hiába a sport a szenvedélyem több jó képem van külömböző témakörökben, igy hát vegyes lesz. Ami úgy magát az igyekezetemet és munkámat mutassa be .

- Soha nem fordult meg a fejedben hogy a fényképező gép túloldalán akt fotón szerepeljél egy kétkereküs vasparipán ?
Sokat szerepeltem ugye modellként gép előtt jópár alkalommal főként gothic témában mert állitólag érdekes a profilom és bármely témába beleillek, de az már igazán az én szememben nem lenne túl izléses .
- A kiállitáson milyen témakörökből láthatunk majd fotókat ?
Portrék, müvészi, akt, sport, ...
- Akt képeidhez hol sikerült modell találnod?
Öszinten nem nehez akt modellt találni ha be biztositod nekik hogy nem lehet majd őket felismerni a képeken akkor nincs gond.

- Portrékon van valaki ismert személyiség?
Nincs ismert szemelyiség a portréimon.

- A Sport gondolom a szemvedélyedet a motor és auto sportot nem hagyhadtad ki vagy más sportágat is láthatunk?
Semmi mást csak kizárólag autók és motorok az az érdekes számomra ami úgy mond engem is veszélybe sodorhat .

- A motorsport és autósport világából milyen ismert személyiségeket sikerült már lencsevégre csipned?  Vannak e versenyzők akivel jó a kapcsolatod ?
Híres versenyzőket nem, igazan max a környékről a motocrossosaink, de remélem ez hamar változni fog.

- Mi a véleményed a száguldó villámról Valentino Rossiról?

Rossit istenitem már 16 éve .

- Köbölkuton lesz az idén Crossmotor verseny ?
Tuti hogy lesz idén verseny, áprilisban.

Köszönöm a beszélgetést Telek Lajos Fotók Anikó Szuszi Szudorová amatőr fotós albumából valók
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,772 MODIFIED: 2019.03.18 22:36:08.MD5: 9143bc7787c4aadb915f47aa819d5381 STATUS: FALSE  This window is : x