Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  16-02-13   3,088  
0
A múlt évi Cimlaplányok c. sorozat meg hozta gyümölcsét és elnyerte olvasóink tetszését. 2016-ban folytatjuk a rovatot. Most egy igazi gyöngyszemet mutathatok be olvasóinknak aki Szofiában –Bulgária fővárosában születtet 1996-ban, jelenleg Budapesten él és 5 nyelven beszél.
- Hogyan is van ez? Bulgáriában születtél jelenleg viszont Budapesten élsz. Hány évesen kerültél Magyarországra?
- Már 10 éve élek Magyarországon, a szüleim azt szerették volna, ha jobb oktatásban részesülhetnénk a tesómmal, így eldöntötték, hogy ideköltözünk.  


- Édesanyád nem beszéli a magyart édesapád pedig Vietnamban él és van egy kis öcséd. Otthon milyen nyelven beszélsz anyuddal és édesapáddal tartod-e a kapcsolatot ?
- Anyukámmal bolgárul beszélek, ami azért jó, mert évente csak egy-kétszer van lehetőségem hazamenni, szóval másképp nem szoktam fenntartani a szókincsem. Apámmal már nem tartom a kapcsolatot, amióta elhagyott minket sokszor próbáltam megérteni a tetteit, viszont egy ideje feladtam.

- Mit tudsz Vietnamról, voltál már ott vagy eddig még nem sikerült oda eljutnod?
- Voltam Vietnamban. Utoljára 2008-ban talán. Gyönyörű ország. Nagyon más emberekkel, más kultúrával. Viszont nagyon sokan éheznek és szenvednek betegségekben aminek a kezelésére nincs pénzük. Nagyon szomorú azt látni ahogyan iskola helyett kisgyerekek dolgoznak az utcán, mert nincs más választásuk..

- Furcsa hogy egy magadfajta fiatal annyi nyelven beszél - magyar, angol, vietnami, lengyel és bolgár - ennyi nyelv közül most melyik az anyanyelved?
- Az anyanyelvem a bolgár, viszont az angolt és a magyart ugyanolyan szinten beszélem. Most oroszul akarok megtanulni.

- Hogyan lettél te modell mi vonzott - a divat az utazás vagy a reflektorfény?

- Kiskorom óta imádtam ha fényképeznek. Valahogy mindig tudtam mit kell csinálnom. Apu nem szerette volna, hogy ezzel foglalkozzak, aztmondván, hogy a tanulás a legfontosabb
Sosem szerettem volna kifutóra menni, mindig csak a fotózások érdekeltek, ezen kívül a filmforgatások.

- A Free Faces Model Management modellje vagy. Eddig merre felé jártál a világban ?
- Nem igazán utaztam ezen az ügynökségen keresztül,szeretek utazni, de akkor nem a munkáról szól a dolog. voszont fotózásom volt Bulgáriaban, filmet is forgattunk Szerbiában, aminek a címe Forest és idén fog kijönni.

- Gondolom sok fotó készült rólad. Mit gondolsz a mi vonza a mai lányok többségét,mi az ami motiválja őket - a siker a pénz a csillogás...?
- A mai lányokat sok esetben a hírnév érdekli, a könnyu pénzhez jutás..nem ez a szenvedélyük és csupán olyanok akarnak lenni mint kedvenc modelljük akit a TV képernyőjén láttak, vagy a kedvenc magazinjukban. De persze vannak azok is akik véletlenül keverednek bele, rájönnek, hogy ez milyen nagy lehetőség, és úgy gondolják egy új enjüket ismerhetik meg. Emellett körbeutazhatják a világot és megismerkedhetnek mindenféle emberrel.

- Nem csak reklámokban hanem video klipekben is szerepeltél. A Children of distance klipjében való szereplésed után, a Nyári lányok kisfilmjében is szerepet kaptál valamint Rácz Gergő klipjében is látható vagy... Mindegyik előadó más és más, mindegyik klippben más karaktert kellet megformálnod...
- Ezek szép emlékek, a Childen of Distance klipjében egy kíváncsi lányt alakítottam, aki bekerül egy szétrombolt szobában. Minden tárgy össze van törve, mintha egy hurrikán ment volna át az egészen. Körbenéz, és megtalálja a naplót! (A szám címe Kedves Naplóm) majd ahogy kinyitja, elindul a sztori. A Nyári lányok klipjében egy tini vagyok, aki szórakozni akar, de lemondtak a barátai. Aztán valahogy bekerül egy szép szórakozóhelyen.. Rácz Gergő klipjében én vagyok a lány akit mindenhol keres, úgy érzi, hogy mindenhol ott vagyok, de nem tudni hogy ez hallucináció, vagy igazság, aztán a végére egymásra találunk. Ennek a klipforgatásnak nagyon szép helyszínei voltak Ezek mellett nemrég szerepeltem egy újabb videoklipben Fatima mellett, ha érdekelne titeket, azt is belinkelem.
És íme a klippek:

- A 2011-es Miss CoD szépségverseny győztese lettél. Ki beszélt rá hogy induljál ezen a versenyen ?
- 2011-ben nem igazán volt bátorságom feltenni a képeimet akárhova is. A legjobb barátnőim segítettek meghozni a döntést. Aztán persze elmondtam anyukámnak is az ötletet és nagyon megörült neki, szóval megvolt a lelki támogatás ami kellett hozzá.

-A Face of Asia 2013 szépségverseny következett. A kambodzsai, vietnámi, japán, mongol, kínai, és thaiföldi származású lányok közül az utóbbi bizonyult a legszebbnek. A tizenhét éves Miu fejére került a korona, te lettél a második helyezett... Az versenyen induló lányokkal tartod-e a kapcsolatot?
-A versenyen nagyon sok lánnyal ismerkedtem meg, több lánnyal is barátkoztam össze, ami nem volt nehéz, hiszen igazából már előtte is szinte mindenki ismerte a másikat. Miuval sosem sikerült beszélnünk,mert nem beszélt magyarul, illetve angolul sem, így csak találgattam a tettei alapján, hogy milyen lány lehet. Anikóval joban lettünk a versenyen, de azóta nem tartom a kapcsolatot egyik versenyzővel sem. Hiszen 2013 óta, vannak akik gyereket szültek, akik Amerikában illetve Angliában élnek nagyon örülök, hogy azt teszik amit szeretnek!

- Régebben az Ultrapop tánc suliban tanultál táncolni és van egy cicád akit - lány létére - Jack-nek hívnak...
- Óh igen, szeretem a pörgést, de ugyanúgy szükségem van a nyugalomra, nagyon sokat festek, így szoktam kikapcsolódni. Az állatok pedig a legjobb teremtmények a földön. A kiscicám már 15 éves és anyukámmal él Bulgáriában, mindketten hiányoznak.

- Milyen terveid vannak a jövőre tekintve ?
- A jövő.. Idén fogok jelentkezni a Krea belsőépítészet szakára, mert a modellkedésen kívül mindig is szerettem volna felnőttként belsőépítész lenni. Szeretnék megtanulni oroszul, mindenféleképpen sokat akarok majd utazni a párommal, el akarom végezni a sulit, sok tapasztalatot szeretnék szerezni.Szimplán ki akarom élvezni az életet úgy, hogy mellette hasznos tagja legyek a társadalomnak.

- Kik azok a magyar modellek akik nevet és elismerést vívtak ki a világban és te közülük kit ismersz?
- Nagyon sok lány van akinek sikerül feljebb és feljebb kerülnie. Palvin Barbara és Kecskés Enikő azok akiket talán mindenki ismer. Magam sok olyan magyar modellt ismerek, akik sikeresek a szakmában, viszont egy olyan van akit kiemelnék, és az Menyhért Aliz, főleg azért, mert ennek a lánynak nem csak gyönyörű arca van, de a lelke is tiszta. Kedves, empatikus és nagyon humoros. Számomra az a modell értékes, aki belülről is szép.

- Mit tanácsolnál azoknak a fiataloknak, akik külföldre szeretnének menni tanulni vagy dolgozni? Milyen tudásra és beállítottságra van szükségük?
- Nem ártana ha beszélik az adott ország nyelvét, illetve ha angolul beszélnek legalább. Legyenek bátrak, de használják a józan eszüket. Azon múlik milyen tudásra van szükségük, hogy mit akarnak.De ha akarnak valamit, tegyenek meg érte mindent, ne hagyják, hogy elvegyék az önbizalmukat, mindig nézzenek előre és minden rendben lesz.

- Köszönöm a beszélgetést és nagyon sok sikert kívánok a továbbiakban!
- Én köszönöm a lehetőséget!

Telek Lajos
Fotók Dzhuliya Hung Lam fotóalbumából valók
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,772 MODIFIED: 2019.03.18 22:36:08.MD5: 9143bc7787c4aadb915f47aa819d5381 STATUS: FALSE  This window is : x