Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  16-06-28   1,953  
0

Hogyan kerül egy ragyolci lány kapcsolatba a Kangoo Jumps-al?
- Nyitrára jártam egyetemre és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a Kangoo Jumps Ragyolcon működik így szinte adott volt, hogy kipróbálom... De az elsö próba ugye sosem jelenti azt, hogy az ember azt majd szereti és művelni is fogja! Én őszintén szólva beleszerettem, imádom! Valószínűleg kellett ehhez egy kiváló edző és nem utolsó sorban egy szuper kis csapat, de leginkább az, hogy a Kangoo számomra nem csupán sport.  Tényleg feltölt, motivál, és a többi sporthoz képest nem monoton, élvezed az első percétől az utolsóig, még, ha lóg a nyelved akkor is! :-))  


- Hány éve űzöd ezt a sportot és hova jársz gyakorolni ?
- Én már 5 éve kangoozom és, mint említettem itt helyben Ragyolcon van lehetőség a Kangoo Jumps-ra heti 3-szor, és kb. 1 órát szoktunk edzeni! Maga az edzés aerobik mozdulatokból áll, amit a cipő még inkább intenzívvé tesz, helyben futásból, súlyzós gyakorlatokból és nyújtásból. Nyáron általában fellépésekre járunk így az edzések olykor napi szintűek!

- Minden sportágnak vannak vezéregyéniségei. Elárulnád ki ennek a sportágnak az olyan alakja akit mindenki ismer? Kérlek mutasd be a Kangoo Jumpssot!
- Igen, a Kangoo Jumps-nak is vannak vezéregyéniségei, és ez nem más, mint Sifter Timea (Sifi). Ő a Kangoo Jumps magyarországi meghonosítója! Ez a nő egy energiabomba , egy etalon!  És ehhez ez kell, lendület, motiváció, hogy szívvel-lélekkel csináld, és ő tényleg így csinálja!
A Kangoo Jumps egy igen intenzív mozgásforma, egy speciális cipőben tornázunk zenére! A Kangoo gyakorlatai némileg hasonlítanak az aerobikéhoz, viszont ez cipőben sokkal megerőltetőbb és hatásosabb is! Az izzadás és a fáradtság garantált! Személy szerint én (mi) csoportosan járunk edzésekre, de a cipő futásra is alkalmas, nem terheli az ízületeket! A Kangoo maga fejlesztheti az egyensúlyérzéket és a ritmus érzék fejlesztésére is kiváló!

- Szoktak szervezni ebből a sportból versenyeket vagy ezt inkább csak kikapcsolódásra használjak az emberek?
- Hogy a Kangoo Jumps-ból, mint sportból szoktak e versenyeket szervezni, arról nincs tudomásom, viszont Kangoo-s sport napok-rendezvények bőven vannak, leginkább Budapesten. Évente megrendezik Siófokon a Fitnesz Fiesta hétvégi rendezvényt, amely csak Kangoo-ból áll! Az tényleg egy "gyilkos" hétvége, de eszméletlen energiák vannak ott!

- Az eddzés miböl áll? Egy- egy gyakorlatot hány percig szoktatok gyakorolni ?
- A Kangoo-nak Szlovákiában is van képviselete, ez a Kangoo Jumps Slovakia, az ejumps. sk, akinek nem más a képviselője, mint Bencsik Erika, az edzőnk!  Ő a forgalmazója a cipőknek, kiegészítőknek, sportfelszereléseknek, és általában ő szervezi le a fellépéseinket. Esetleg én is intézek olykor rendezvényeken való fellépéseket! Tudomásom szerint itt a környéken, ami 100 km is lehet, nincsenek Kangoo edzések! Igy Salgótarjánból is járnak hozzánk a Kangoo szerelmesei! Ha valaki kedvet kapott, vagy szeretné kipróbálni, szívesen latunk mindenkit!

Köszönöm a beszélgetést Telek Lajos
Fotók - .Nagy Zsuzsanna fotóalbumából valók 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,750 MODIFIED: 2019.02.16 18:57:17.MD5: 098e109679aaf1306302605624ab70f1 STATUS: OK  This window is : x