Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  16-07-26   2,082  
0
A tökéletes alakú Zsigmond Regina nemcsak a fitnesznek köszönheti feszes, izmos alakját - komoly táncos múlt áll mögötte. De hiába a rengeteg mozgás, az étkezésre még inkább figyelni kell! Igyekeztünk minél többet megtudni a csinos fitneszmodelltől aki nem régiben szerepelt Gájer Bálint legújabb, Bomba című videoklipjében...  


- Hogyan kezdődött a fitnesz iránti vonzalmad?
- 10 év versenytáncolás után találtam rá a Facebookon Németh Dorottyára, nagyon szimpatikusak és motiválóak voltak számomra a posztjai, így azonnal meg is kerestem őt, hogy szeretném elkezdeni a fitneszt és csináljon belőlem versenyzőt. Ez már több, mint 3 éve történt és azóta teljesen a rabjává váltam ennek a sportágnak.


Gájer Bálint - Bomba - YouTube


- Mi a titkod, hogyan motiválod magad?
- Én nagyon maximalista vagyok és imádok edzeni, versenyezi, így nem igen kell nyüstölnöm magam az edzésekkel sem, hiszen az évek alatt a hobbimmá is vált. Amikor készülök egy versenyre fáradságot sem ismerve csinálom a heti 4-5 súlyzós edzést a kardiókkal! Olyankor nem érdekel ki mit eszik, én tudom hogy a diéta a 80%-át teszi ki a felkészülésemnek, így muszáj ráállítom az agyam és keményen végigcsinálni. Ha meg véletlenül elfogyna a motivációm, erőt merítek a céljaimból, belegondolok, hogy miért csinálom, mit akarok elérni. Rengeteg erőt ad a családom és a barátaim, szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennyi helyről kapom a támogatást.

- Miből áll egy átlagos napod?
- Az saját edzéseimen kívül, személyi edzőként is dolgozok, illetve a Budapesti Gazdasági Egyetemen tanulok. Úgyhogy általában nagy összehangolást igényelnek a mindennapok. Hétvégente azért megpróbálok egy kicsit pihenni, lazítani is, ha van rá lehetőségem.

- Mi volt az eddigi legnagyobb teljesítményed, amire nagyon büszke vagy?
- A legbüszkébb a Világbajnoki címemre vagyok, amit 2015 őszén sikerült megszereznem Bangkokban. Rengeteg munka, kitartás, lemondás áll e mögött az eredmény mögött. Mindent megtettem, hogy a legjobb formámat vigyem ki a versenyre, ami sikerült. Nagyon elégedett voltam magammal. Úgy érzem eredménytől függetlenül is az lettem volna, hiszen én beleadtam mindent, a többi már csak a bírók dolga volt.
Milyen kérdésekkel szoktak téged bombázni a rajongók illetve a fogyni vágyó hölgyek?
Általában a diétáról és az edzésmódszereimről szoktak faggatni. Arról, hogy bírom végigcsinálni, de ilyenkor mindig elmondom, hogy ha az ember kitűz egy célt, fejben eldönti hogy véghezviszi, akkor mindig egyszerűbb.

- Mik a jövőbeli terveid?
- A jövőbeli terveim közé tartozik az őszi szezonban fitnesz kategóriában megmérettetni magam, ez egy új kihívás számomra, mert itt a testfordulók mellett egy 2 perces talajgyakorlatot is be kell mutatniuk a versenyzőknek, erre már el is kezdtem a felkészülést.

- A lányok általában szeretnek sütni/ főzni. Ez rád mennyire jellemző?
- Ez nálam is így van, imádok a konyhában tevékenykedni. Mióta a fitnesz világában vagyok egyre több diétás receptet próbáltam ki és bevallom, élvezem a kísérletezést! Mindig meglepem a családot valami finom proteines édességgel vagy egy jó ebéddel.

- És mit mondasz akkor, ha nem jönnek az eredmények?
- Persze erre is volt már példa, sokszor csalódtam, de mindegyik után felálltam és kétszer, háromszor annyira akartam az eredményt, mint előtte, sosem keseredtem el, bárhogy is sikerült. Az eredmény számomra nem jelent annyit, mint az oda vezető út. Tudtam, hogy én minden tőlem telhetőt megtettem, de ha az akkori formám csak arra a helyezésre volt elég, akkor azt is elfogadtam, csak még nagyobb lett a motivációm a továbbiakban.

- Mennyi idő és munka kell ahhoz, hogy a Tiédhez hasonló formát építsen egy nő?
- Én 2013-ban kezdtem el ezzel foglalkozni, azóta sikerült ezt a formát elérnem. Kezdetben nagyon vékonyan, mindössze 36 kilósan kerültem Dóri kezei közé és azóta is hálás vagyok neki, hogy segített elérni, hogy most a jelen helyzetben legyek.

- Milyen a női testépítés helyzete? Népszerű ez a sport Magyarországon?
Úgy gondolom, hogy ez a sportág egyre népszerűbbé kezd válni, egyre többen kezdenek el edzeni, próbálják ki magukat versenyeken. Hajlanak az egészséges életmód felé. Aminek személy szerint én is nagyon örülök és csak támogatni tudom azt aki ebbe belekezd, hiszen nem fogja megbánni. Hosszú távon az ember szervezete is megköszöni az életmódváltást, edzéseket. Egészségesebbnek, fittebbnek fogják érezni magukat. Azt tanácsolom, hogy aki eddig még nem tette, vágjon bele bátran!

Regina Zsigmond eredményei :

2013 WBPF Magyar Bajnokság 3. hely
2014 WBPF Európa-bajnokság (Koszovó) 2. / 3. hely
2015 WBPF Holland Kupa abszolút bajnok
2015 WBPF Komárom (Nemzetközi) 1. hely
2015 WBPF Magyar Bajnokság 3. hely
2015 WBPF Európa-bajnokság (Hollandia) 2. hely
2015 December világbajnokság 1.hely

TELEK LAJOS
Fotók : Zsigmond Regina fotóalbumából

 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,772 MODIFIED: 2019.03.18 22:36:08.MD5: 9143bc7787c4aadb915f47aa819d5381 STATUS: FALSE  This window is : x