Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  16-08-14   8,149  
0
Folytatjuk virtuális szépségversenyünket, melynek koronáját a legtöbbet olvasott címlaplány kapja majd. A következő virtuális szépség Katona Heni fitnesz versenyző Dunaszerdahelyről.
- Mikor kerültél kapcsolatba a fitnesszel és mi motivált hogy fitnesz versenyző legyél?
- Én 18 éves koromban kezdtem fitneszterembe járni, hobbi szinten. Egyébként a sport mindig része volt az életemnek, mivel 8évig kézilabdáztam. Komolyabban a fitnesszel 4-5 éve kezdtem foglalkozni, mikor is Méry Zoltán az unokatestvérem egy új ötlettel állt elém, nyitna egy boltot táplálékkiegészítőkkel és fitneszruházattal és szeretné ha együtt csinálnánk a boltot. És így kezdődött... de hozzátette: korodhoz képest jól nézel ki de ez nem elég... hallgattam rá és tanácsot kértem az edzéssel és a táplálkozással kapcsolatban... magával vitt a versenyekre, bekapcsolódtam a fitneszvilágába, expókra jártunk... több magyarországi edzőterembe elvitt, megmutatta miről szól ez az egész... nagyon tetszett.  


Mindig tervezett fotózást, csináltunk motivációs videót, ezekre bekészültünk.... és igy tanultam, tapasztaltam. Csak így lehet! Közben elkezdtem fitball órákat tartani, minél többen kerestek meg edzéssel kapcsolatban. Zoli úgy döntött visszamegy Pestre, rám hagyta a boltot. Ez időben ismerkedtem meg Andrea Fidlerovaval és Méry Karollal, megemlítették hogy szívesen felkészítenének egy versenyre. Átgondoltam és belekezdtünk. 5 hónapot készültem Szlovákiában egy naturál versenyre 3.helyezést értem el. Nagyon boldog voltam.

- A fitnesznek többféle változata van, de igazán a női vonal van reflektorfényben - te hogyan látod ezt?
- Igen a fitnesz es sportmodell kategória az képviseli a nőies vonalakat, igaz nekem tetszenek az ennél izmosabb kategóriák is. Sokan nem tudják egy ilyen felkészülésben mennyi munka is van igazán .Teljesen más egy mindennapos és egy színpadi forma.

- Egy kisvárosból mint Dunaszerdahely, lehet a versenyzők élbolyába kerülni? Sokan a nagyvárosokba költöznek mert sokkal jobb körülmények vannak ahhoz hogy valakiből bajnok lehessen,  vagy tévedek ?
- Divat lett fitneszbe járni... mindig is mondom a csajoknak, hogy ne másnak akarjanak megfelelni, hanem saját maguknak. Persze jó érzés, mikor megdicsérnek, elismernek.... de ne ezért csináld... érezd jól magad!

- Minden versenyzőnek van egy álma, te miről szoktál álmodozni ?
- Álmodozni, persze szoktam... végül is erről az egészről álmodoztam belekezdtem, csináltam és sikerült... magamban mindig azt mondtam, csak egészség legyen. A másik ami ebben a sportban nélkülözhetetlen a kitartás.

- Milyen sikeres eredményekkel büszkélkedhetsz ?
- Helyezéseim: Victoria Natural Kupa 3.hely sportmodell kategóriában Blade Sport Kupa WBPF kvalifikáció 7.helyezés Sport Physique kategóriában Blade Sport Kupa WBPF EB kvalifikáció Lady Sport Physique 8.hely WBPF European Bodybuilding and Physique Sport Championships - Sport Physique Lady -5.hely

- Ahhoz hogy hozzad a jobbnál jobb formádat, mi mindenről vagy hajlandó lemondani - színház, koncertek, pasizás, stb ?
- A versenyfelkészülés 12 hétig tart. Most előtte volt 3 hónapos tömegelés, aminek alig vártam, hogy vége legyen. Jól megnőttem, de kellett az izom. És még mindig lenne mit pakolni. Utána kezdődött a versenydiéta, edzések, kardió. A versenyfelkészülésbe nem fér bele a szórakozás.
- Úgy tudom eddigi felkészüléseidben sokat segíttet Méry Zoltán akivel közösen elkészült egy video film is ?
- Zoli sokat segìtett, hétről hétre megbeszéltük az edzéseket,az étkezést hetente pózolni jártunk Pestre. Regisztrált versenyző lettem Magyarországon a WBPF szövetségnél.- Kik azok a versenyzők akikkel jó kapcsolat alakult ki és nem csak ellenfél egy- egy versenyen ?
- A szövetség elnöke Buranits Ildikó nagyon szimpatikus hölgy. A versenyzőikről csak jót tudok mondani nincs rivalizálás. Kedvesek és aranyosak.

- Milyen a női testépítés helyzete itt Szlovákiában ?
- Itt nálunk Szlovákiában most kezdett a fitnesz ipar feltörekedni, aminek nagyon örülök.

- Hogy viseled a diétát?
- Dobozolni az ételt, napról napra ugyanaz...mindent betartani edzeni edzéseket tartani, pihenni és aludni. Ilyenkor csak erre kell koncentrálni, csak így van értelme

- Akkor térjünk rá a kimaradhatatlan kérdésre: mit szólnak a fiúk az izmos lányokhoz, izmos nőkhöz?
- Nem mindenkinek tetszenek az izmos lányok. Hozzám is jöttek páran ,segítsek nekik az edzésben és a táplálkozás terén, de nem szeretnének olyan izmosak lenni mint én. Hát erre mit mondhattam, hát ne félj nem leszel. olyan izmos. Próbálok segíteni mindenkin, aki hozzám fordul soha senkit nem néztem le azért ha van rajta súlyfelesleg vagy túl vékony. A legnagyobb probléma az itteni emberekkel, hogy nem ismerik el a másik munkáját.

- A fitnesz modellek olyanok, hogy elindulnak egy versenyen, aztán eltűnnek... Vannak akik csak testükön szeretek volna egy kicsit változtatni mert modell karrierjükhöz kell vagy mások a fotózásokhoz szerettek volna jobb alakot... Utóbbi időben elég sok lány ledobta a ruháját hogy ez most sportszerű vagy nem de a férfi-magazinok imádják őket te mit gondolsz erről?
- Nem ítélem el azt aki a férfi-magazinoknak megmutatja magát, ha ő úgy érzi ám legyen. Ami szép az szép.

- Mostani életedet, munkádat milyen tevékenységek jellemzik?
- Reggeltől délig edzéseim vannak. Délben hazaugrom elkészítem az ételt és nyitom a boltot. Estére vissza a fitneszbe és újra edzéseket tartok. Közben én is edzek.

- Milyen a te életmódod, beleértve a táplálkozást is?
- Biztos nehéz elképzelni, de ugyanúgy főzök mosok takarítok.

- Melyek azok a magánéleti és munkával kapcsolatos dolgok, amelyekre a legbüszkébb vagy?
- Van egy 17 éves nagy-fiam aki nagyon büszke rám. Imádom. És a családomat is akik mindenben segítenek. Kibírják a hisztis korszakomat a versenyfelkészülés alatt. Most így verseny után kicsit lazábbra vettem, eszegetek szórakozok aztán meglátjuk mit hoz a jövő. Remélem csupa jót.

Köszönöm a beszélgetést Telek Lajos
Fotók: Katona Heni fotóalbuma
 
 

The index.php: SIZE[b]: 26,710 MODIFIED: 2019.01.09 23:30:08.MD5: c4503a129be13fa5e595fa996dd7d9bd STATUS: FALSE  This window is : x