Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  16-08-28   1,454  
0
- Hogyan kezdődött a fitnesz iránti vonzalmad?
- Kisgyermek korom óta jelen van a sport az életemben. Rengeteg sportágat kipróbáltam, de valahogy az edzőtermi súlyzó edzés kimaradt, egészen 2 évvel ezelőttig. Viszont a fitnesz modell lányokat már rég óta csodáltam. Így gondoltam Kipróbálom magam, mit tudok kihozni a testemből. Elég gyorsan fejlődtem és láttam hogy mennyivel hatásosabb ha egy izomcsoportot koncentráltan edzek. Igy kezdett sodorni magával a fitnesz világa!  


- Mi a titkod, hogyan motiválod magad?
- Amit igazán akarok, abban maximalista vagyok. Nem futamodok meg hátrálok meg az akadályok előtt. Ezek túllépése motivál engem hogy minél jobb legyek. Tisztában vagyok a gyenge pontjaimmal és tudom, hogy a belefektetett munka és idő meghozza az eredményét. De ha egy mondatban kellene válaszolnom, hogy mi az ami motivál annyit mondanék: mindig arra törekszem hogy jobb legyek a tegnapi önmagamnál!


- Miből áll egy átlagos napod?
- Elég korán kelő vagyok reggeli készítéssel indítom a napot majd elindulok dolgozni. Egy művészeti iskolában vagyok Tánctanár. Iskolákkal, óvodákkal vagyunk leszerződve így elég sokat vagyok úton. Tanítás után elintézem a napi ügyeket, bevásárlok. Majd elmegyek edzeni. Este pedig megfőzöm a másnapi menüt. Mivel a párom is testépítő, így a mindennapi főzés elengedhetetlen. Ha versenyfelkészülés van akkor még bejön egy-egy órás reggeli kardió és az edzés után is plusz kardió.

- Mi volt az eddigi legnagyobb teljesítményed, amire nagyon büszke vagy?
- Az eredmények tekintetében feltétlenül a VB bronzérem az amire büszke vagyok!...de azt szoktam mondani, hogy legalább akkora teljesítmény számomra az az út amit addig bejártam, amit addig átéltem és az amivé váltam ezáltal. Nagyon nagy kitartást, Önfegyelmet és akaraterőt adott nekem ez a sport. És egy teljesen más életformát!
- Milyen kérdésekkel szoktak téged bombázni a rajongók illetve a fogyni vágyó hölgyek?
- Leggyakoribb kérdések, hogy mit ehetek felkészülés alatt? Hogy hogy lehet kibírni a diétát? Hogy nem szoktam e félre enni?  Milyen fenék gyakorlatokat kell csinálni, hogy ilyen kerek fenekük legyen? Mit egyenek és mennyit?

- Mik a jövőbeli terveid?

- Elég határozatlan vagyok a jövőbeli terveimmel kapcsolatban. Egyrészről szeretném folytatni a versenyzést és már most nagyon hiányzik maga a felkészülés is és a színpad, a versenyláz.
Másrészről viszont jó élvezni az off? szezont. Nem utolsó sorban egy tökéletes párkapcsolatban élek és egyre jobban foglalkoztat minket a családalapítás gondolata is. Szóval, hogy mit hoz a jövő még számomra is kérdés.

- A lányok általában szeretnek sütni/ főzni. Ez rád mennyire jellemző?
- Imádok főzni!!! Szeretek kísérletezni, új ízeket kipróbálni. Sajnos versenyfelkészülés alatt teljesen le vagyok korlátozva egy-két zöldségre, rizsre, csirkére és a halra. Igy nem élhetem ki magam a konyhába!
Igy off? szezonban is oda figyelek, nem fogyasztok glutént, cukrot és tejterméket. De ezek nélkül is csoda finom ételeket lehet készíteni változatosan és ráadásul egészségesen. Imádok sütiket sütni, próbálom a hagyományos recepteket "átírni" hogy bűnözés nélkül ehessem.

- És mit mondasz akkor, ha nem jönnek az eredmények?
- Ha nem úgy jönnek az eredmények persze nekem is csalódás mint szerintem bárki másnak, főleg úgy hogy tudom megtettem a tőlem telhetőt!
De tudom hogy nem lehet mindig fennt...kellenek az ember életébe kudarcok is amelyek pont arra sarkalják hogy igenis bebizonyítsa legfőképp magának hogy feláll és legyőzve önmagát megcsinálja azt amire egykor azt mondta lehetetlen, "csak" hinni és bízni kell magadban!

- Mennyi idő és munka kell ahhoz, hogy a Tiedhez hasonló formát építsen egy nő?
- Nem tudok időt mondani se ha a versenyformáról beszélünk se hogy az off-szezonos formáról van szó, bár az jóval könnyebben elérhető forma. minden ember más és más. Valakinek lassabban valakinek kicsit gyorsabban reagál a szervezete mind a rendszeres edzésre mind a táplálkozás váltásra.
Függ a genetikától is.
De én azt vallom, ha tudatosan figyelsz az étkezésre es a rendszeres mozgásra, akár 4-5 hét elteltével is látványos változást érhetsz el.
Én több mint 2 éve lettem e sport szerelmese.

- Női testépítés helyzete? Népszerű sport Magyarországon?
- Egyre népszerűbb és egyre nagyobb teret kap ez a sport és az elmúlt időszakban ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a sport nézői körét illetően ,mind a tényleges versenyzők körében.

Köszönöm az interjút! Telek Lajos
Fotók Nagy Mariann fotóalbumából valók
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,772 MODIFIED: 2019.03.18 22:36:08.MD5: 9143bc7787c4aadb915f47aa819d5381 STATUS: FALSE  This window is : x