Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  16-11-12   1,251  
0
- Hogyan kezdődött a fitness iránti vonzalmad?
- Mindig fontos szerepet játszott a sport az életemben. Futottam, táncoltam, aerobik órákra jártam, majd onnan már egyenes út vezetett a konditermi edzésekhez. Az elején csak formálni szerettem volna a testem, aztán ahogy jött a gyors változás, igazi függő lettem.  


- Mi a titkod, hogy motiválod magad?
- Nagy szeretem ezt csinálni, ritka, hogy csökken a lelkesedésem, de mégis van egy mondat, amit az első versenyem előtt mondott az edzőm, mikor már nagyon fáradt voltam és kértem, hogy az utolsó sorozatot ne kelljen megcsinálnom. Azt mondta „ Van most egy lány valahol egy teremben, aki ugyanarra a versenyre készül, mint te és ő most megcsinálja az utolsó sorozatot…” Azóta is a fülemben cseng, mikor lazítani szeretnék.
Sokat köszönhetek edzőmnek, Németh Dorottyának, aki az edzés első percétől, a színpadra lépés pillanatáig mellettem volt és segített, támogatott mindenben. Emellett a családom és barátaim támogatása és biztatása az, amiből rengeteg erőt nyerhetek és megerősít abban a hitemben, hogy jó úton járok.

- Miből áll egy átlagos napod?
- Reggel hatkor kelek, reggeli után az első utam a konditerembe vezet, majd onnan a munkába. Pénzügyesként dolgozom egy cégnél. Ha hazaérek kis pihenés után megfőzöm a másnapra az ennivalót, dobozolok. Hétvégén sem hagyom ki az edzést, akkor általában reggel kardiózom egy kicsit majd jöhet a hétvégi feltöltődés.

- Mi volt az eddigi legnagyobb teljesítményed, amire nagyon büszke vagy?
- Szerencsésnek mondhatom magam, mert minden versenyemen dobogós voltam, és mindegyikre nagyon büszke vagyok, de talán a 2015-ös Hollandiában megrendezésre került WBPF Európa Bajnokságon elért második és a 2014-es szintén holland Walter’s Cup-on szerzett ezüstérem áll a legközelebb a szívemhez.
Eddigi eredményeim:
2014. Kriko Kupa 3. hely
2014. Fitparade 3.hely
2014. Walter’s Open 2.hely
2015. Ausztria Kupa 3.hely
2015. WBPF Európa Bajnokság 2.hely
2015. Kriko Kupa 2.hely
2015. Fitparade 5.hely
2015. Zimmermann Kupa 1. hely és 2. hely

- Milyen kérdésekkel szoktak téged bombázni a rajongók illetve a fogyni vágyó hölgyek?
- Szinte mindenki az egészséges étkezésről és diétáról érdeklődik, illetve a különböző edzésformákról. Büszke vagyok rá, hogy sok embernek sikerült segítenem akár fogyás, akár hízás volt a cél. Jelenlegi projekt egy lány, aki csontsoványra fogyott a médiában hallott és olvasott „csodadiéták” miatt. Még tart a folyamat, de nagyon szépen változik a teste és jó úton haladunk.
 
- Mik a jövőbeli terveid?
- Ebben az évben kihagytam a versenyzést. Természetesen a sport és egészséges táplálkozás már kialakult életforma nálam és elképzelni sem tudom, hogy változtassak ezeken, de most mindenképp pihennem kell. Hogy lesz –e még versenyzés? Még nem tudom…
- A lányok általában szeretnek sütni/ főzni. Ez rád mennyire jellemző?
- Teljes mértékben. Minden nap magamnak készítem el az ételeket. Így tudom, hogy azok az alapanyagok kerültek bele, amit valóban meg is szeretnék enni. Imádom az édességeket és hála Istennek arról sem kell lemondani. Gyakran sütök süteményeket, amik ízre és kinézetre teljesen hasonlítanak a cukros, búzalisztes verzióra mégis egészségesek és nem hizlalnak.

- És mit mondasz akkor, ha nem jönnek az eredmények? 
- Szerencsésnek érzem magam, hogy eddig az összes versenyemen jó helyezést értem el,de teljes mértékben elégedett azt hiszem, soha nem leszek. Úgy gondolom így a jó. Mindig találok egy-egy izomcsoportot, amit fejleszteni szeretnék így ez nem elveszi a kedvem, hanem épp motivál.

- Mennyi idő és munka kell ahhoz, hogy a Tiedhez hasonló formát építsen egy nő?
- A súlyzós edzéseket kb. 5 éve kezdtem, de mint mondtam korábban is, mindig is sportoltam valamit. Minden ember teste más és más, ezért úgy gondolom, ezt nem lehet időben meghatározni, de meggyőződésem, hogy ha valaki kitartó és türelmes, akkor nagyon szép eredményeket lehet elérni.

- Női testépítés helyzete? Népszerű sport Magyarországon?
- Az utóbbi néhány évben egyre népszerűbbnek látom.  Sokkal több nő fordul meg manapság a termekben, mint korábban. 
Bizzom abban  hogy ez úttal is egy érdekes  hölgyet ismerhettek meg olvasóink ,és legközelebb is megtisztelnek bizalmukkal és következő  cikket is elolvassák majd.
Köszönöm az interjut TELEK LAJOS

Fotók: Hornyák Hajnalka fitness modell foto albumából
 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,772 MODIFIED: 2019.03.18 22:36:08.MD5: 9143bc7787c4aadb915f47aa819d5381 STATUS: FALSE  This window is : x