Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  17-03-21   1,187  
0
- Mielőtt bele vágnánk ebbe az interjúba az első kérdésem az lenne, hogyan kerültél kerekesszékbe?
- Egy születési rendellenesség miatt kerültem kerekesszékbe.  


 

- Miért döntöttél úgy, hogy elindulsz a Miss Spinner 2017 kerekesszékes hölgyeknek rendezett szépségversenyen?
 
- Évek óta az az életcélom, hogy megmutassam a környezetemben élő embereknek és persze mindenkinek, hogy a kerekesszékesek  is ugyanúgy teljes értékű emberek/nők, mint bárki más és úgy gondoltam, ez a verseny egy újabb mérföldköve lehet ennek, egy újabb előrelépés lehet a célom elérésében.
 
- Úgy tudom első perctől fogva kaptál segítséget, hiszen a Felvidék Szépe koordinátora Barthalos Andrea felajánlotta Neked segítségét, akkor még nem küldted el a jelentkezésedet, de ha jól tudom beszéltetek telefonon és azóta is tartjátok a kapcsolatot, ez a beszélgetés mennyire töltött fel, adott számodra több önbizalmat, hogy jelentkezzél erre a versenyre, hiszen nincs mit veszítened?
- Az Andreával folytatott beszélgetés tényleg segített nekem, mivel Ő is adott nekem egy kis önbizalmat, ellátott engem jótanácsokkal de tény, hogy valóban nem volt mit veszítenem azzal, ha jelentkezem a MissSpinner2017-re,gondoltam egyszer élünk, de akkor nagyon, próba-szerencse, vagy inkább, hogy a kedvenc mottómat használjam ,,Carpe diem!,, ami annyit jelent ,,Élj a mának!,,
- Azt  szeretném kérdezni, mikor leadtad a jelentkezésedet gondolom azért bíztál abban, hogy több felvidéki kerekesszékes hölggyel találkozol majd az előválogatón és ismeretségek, barátságok alakulnak majd ki?
- Valóban arra számítottam, hogy biztosan több felvidéki jelentkező lesz majd, de a válogatón meglepődve szembesültem azzal a ténnyel, hogy én vagyok az egyetlen, aki Szlovákiából, Felvidékről érkezett.
 
- Egy nagyon jó felvidéki csapat alakult ki körülötted, akik segítettek eljutni az előválogatóra Budapestre, gondolom kevés olyan résztvevője van ennek a szépségversenynek, akinek sajtósai, műsorvezető -énekes sofőrje van, úgy tudom kalandos utatok volt  az előválogatóra?
- Valóban így van, nem sokan mondhatják el, hogy egy ilyen fantasztikus csapat van mellettük, akiknek nagyon hálás vagyok és ezúton is szeretném megköszönni Nekik, hogy mellettem állnak és a segítenek mindenben. Ami az utat illeti valóban kalandos volt és ettől csak méginkább felejthetetlen, de egy a lényeg, hogy eljutottam, részt vehettem a válogatón.
 
- Talán Te vagy az egyetlen szereplője ennek a versenynek, aki sérült gyerekekkel foglalkozol Párkányban. Mesélj kicsit erről a munkádról?
- Ez nem egy munka számomra, sokkal inkább egyfajta szabadidős tevékenység, kikapcsolódás, de főként az életem része már körülbelül 6-7 éve, mert azt csinálhatom amit imádok és amit mindig is szerettem volna, hozzám hasonló sorstársakkal foglalkozni és embereknek segíteni és ami szintén nagyon fontos, szeretetet adni és kapni egyaránt, mert a ,,sérült emberekben,, úgy gondolom több a szeretet, mint jónéhány ,,egészséges,, embertársunkban.
 
- Milyen volt az előválogató, milyennek ismerted meg a válogató bizottságot és a szervezőket? Úgy tudom az előválogató helyszíne is különleges volt,. az előválogatón kiválasztott hölgyek egy felkészítő táborban készülnek majd a döntőre?
- A döntőt megelőzően valóban egy felkészítőtáboron veszünk majd részt, ahol kezdetét veszi a munka, felkészülés a döntőre. Az előválogató számomra  egy fantasztikus, egyértelműen pozitív élmény és örök emlék marad, ebben biztos vagyok. Számomra nagyon is különleges helyszíne volt, a ,,Nem adom fel,,-kávézó, ahol fantasztikus légkör fogadott engem és nagyon segítőkész emberek.
A válogató bizottság és a szervezők is nagyon kedvesek voltak hozzám, csak jót tudok mondani róluk, nagyon örülök, hogy megismerhettem őket és csakis pozitív élményként, örök emlékként marad meg bennem a velük való találkozás is, mint ahogy sok a versennyel kapcsolatban szerzett élmény, tapasztalat.
 
 


 

 

 - Most már biztosan tudjuk, hogy résztvevője vagy a döntős csapatnak és egy fotózás, valamint egy felkészítő tábor vár rád Tatán, ahol felkészültök a döntőre. Mit vársz ettől a versenytől és csalódott leszel, ha a döntőben ahol nyolcan vesztek részt nem a Te fejedre kerül a korona?
- Igen, nagy meglepetésemre én lehetek az egyik szerencsés, akinek sikerült és akit beválasztottak a 8 döntős lány közé, aminek nagyon-nagyon örülök és hihetetlenül boldog vagyok, hogy megkaphattam ezt a lehetőséget. A versenytől mindenképp rengeteg tapasztalatot, pozitív, de főként sok-sok egy életre szóló élményt várok és persze az sincs kizárva, hogy új barátságok is szövődnek majd.
 
- Az a hölgy, akinek a fejére kerül a korona, vagyis a királynő de úgy is fogalmazhatnék szóvivő is lesz példája, annak, hogy a kerekesszékhez kötött hölgyek is lehetnek igazi nők, vagy királynők, akiknek van kisugárzása mert lehet, hogy valahol a nemzetközi periférián léteznek még csinos és szép nők csak ők nem éltek a lehetősséggel és nem jelentkeztek erre a versenyre?
- Természetesen szerintem nagyon fontos egy ,,királynőnél,, a kisugárzás, de egyértelműen úgy gondolom, bárki is lesz majd az, akinek a fejére kerül a korona, fontos küldetése lesz az életben és bízom benne minél több sorstársának önbizalmat adni, ugyanúgy a mindennapi élethez, mint esetleg akár a jövő évi versenyen való induláshoz, hogy ne féljenek, merjenek belevágni és vállalják a kihívást mert érdemes.
 
- Ahhoz ,hogy kerekesszékes hölgy talál önmagában annyi önbizalmat és bátorságot. Hogy elinduljon egy ilyen versenyen  először meg kell békülnie saját sorsával ,hogy a teremtő igy hozta de attól hogy őt az élet kerekesszékbe kényszeri tette ugyan olyan fontos része a társadalomnak ,tehát nem szabad fel adni a küzdelmet vagy tévedek?
 - Igen én is így gondolom, ahhoz, hogy valaki összeszedje a bátorságot és elinduljon egy ilyen versenyen, mindenképp fontos az önbizalom, az, hogy tudomásul vegye épp olyan fontos része ennek a társadalomnak, mint az összes többi embertársunk épp olyan szép, mint bárki más és semmivel sem kevesebb, sőt inkább különlegesebb, de ehhez mindenképp meg kell tanulni mindig a pozitív oldaláról megközelíteni a dolgokat még a nehéz pillanatokban is...Bár, ha egy másik szemszögből közelítem meg a kérdést, azt is mondhatnám nem szabad megbékélni a sorsunkkal, mert akkor kevesebb az inspiráció ami visz előre a BOLDOG életben és a mindennapokban.
 
- Szép ,csinos és intelligens lány vagy aki szereti a zenét  úgy tudom van  egy kedvenc  énekesed és sors úgy hozt a hogy találkoztál vele személyesen is mesélnél róla  hogy ki ő és milyennek ismerted meg őt ?
- Igen, imádom a zenét, nagyon fontos helyet foglal el az életemben, a kedvenc énekesem Péter Šramek, akivel nagy örömömre már volt szerencsém pár koncert alkalmával találkozni és ez mindig hatalmas élmény számomra. Petit legfőképp egy csupaszív, őszinte és tiszta lelkű embernek ismertem meg, és ezt tartom a mai napig is, de legfőképp egy fantasztikus énekesnek/előadónak, aki mindig szívből és átéléssel énekel, ebből is látszik, hogy imádja a foglalkozását.
 
- Hogy állsz a fiúkkal? Nehéz olyan srácot találni aki elfogadja azt, hogy te kerekesszékes hölgy vagy és ennek ellenére nem mond le rólad?
- Valóban nem könnyű, de nem feltétlenül a kerekesszék miatt, mivel a mai világban azt hiszemegy ,,átlagembernek,, sem egyszerű feladat megtalálni az igazit, de úgy gondolom minél nehezebb, annál különlegesebb az a személy az életében, akit a párjául választ, vagy aki a párjának választja őt, mert igenis vannak kivételek.
 
- Hogyan látod itt a Felvidéken a kerekesszékben lévő emberek mennyire tudnak érvényesülni a z életben?
- Az érvényesülés kérdése azt hiszem minden kerekesszékes, de akár egy egészséges ember életében is érzékeny téma, mivel úgy látom a környékünkön nem igazán adottak, vagy inkább nem igazán vannak kialakítva erre lehetőségek....
 
- Minden nő álma egyszer a család. Hogyan látod képes leszel családalapitásra vagy egy életre másokra vagy szorulva?
- Úgy gondolom, ha valamit nagyon szeretne az ember, akkor mindenre van megoldás. Főleg ha megtalálja a megfelelő társat, akivel megoldásokat kereshet.
 
- Ha te lennél az idei kerekesszékes szépségverseny királynője mire hívnád fel a figyelmet, hogy bennetek kerekesszékes nőkben is ott lakik a nagybetűs Nő, akik szépségükkel, kisugárzásukkal szeretnék felhívni a társadalom figyelmét, több olyan helyre van szükség határon innen és túl, ahol nincsenek megfelelően kiépítve az intézmények, iskolák és más épületek, hogy a kereke székes hölgyek is jól meg tudják közelíteni, vagy más dolgokra szeretnéd felhívni a figyelmet?
- Nem igazán szeretek túlságosan előre megtervezni dolgokat, de ha esetleg megnyerném a versenyt mindenképp vinném tovább az életcélomat, hogy megpróbáljam megváltoztatni az emberek véleményét a kerekesszékes emberekről, de főleg az egyenlőségről és minden erőmme azon lennék méltóképpen képviseljem sorstársaimat.
 
- Számodra mennyire fontos a jótékonyság?
- Számomra nagyon fontos, úgy gondolom, nincs annál jobb érzés ha az ember ahol tud segíthet, örömet szerezhet másoknak.
 
- Köszönöm a beszélgetést és sok sikert kívánok  a szépségversenyen!
- Én köszönöm az interjút.
TELEK LAJOS
Fotók Miss Spinner 2017 és Kara Mária ,,Rius fotó albumából valók
 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,772 MODIFIED: 2019.03.18 22:36:08.MD5: 9143bc7787c4aadb915f47aa819d5381 STATUS: FALSE  This window is : x