Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  17-05-20   2,106  
0
Annyi mindent hall az ember mostanába hogy nincs ez nincs az az emberek pedig elvárják hogy legyen valami végre már. Aztán jön valaki aki gondol egyet és megszervezi az első megálmodott rendezvényét. Ha valaki azt hiszi hogy egyszerű dolog találjon ki hasonlót és csinálja utána igy gazdagabb lesz minden a környék és az emberek is Addig pedig míg a fejjüket törik a rendezvényen látogassanak el az Első Felvidéki Tacskó találkozóra május 20 Kőhidgyarmatra a focipályára.  


 

- Hogyan jött az ötlet hogy létre hozzad az első ilyen rendezvényt?
- Mivel nekem is van két tacskóm... A fajtatalálkozó, mint olyan, csak a térségünkben számít újdonságnak, hiszen Magyarországon már hagyománya van az ilyen eseményeknek! Innen jött az ötlet, hogy nálunk is jó lenne rendezni egy ilyet! És hogy miért éppen tacskó találkozó? Mivel jómagam is két tacskó gazdája vagyok, így egyértelmű volt, hogy tacsi találkozó legyen! A tacskó, az egész családunknál szerelem! Igy hát átgondoltam, hogy hogyan lehetne nekikezdeni, és belevágtam!

- Szív és lélek a szponzorotok a rendezvényre... Hogyan lehet igy is  egy színvonalas rendezvényt tető allá hozni?
- Mivel ez az első, ilyen jellegű esemény a térségünkben, ezért nem is igazán gondolkodtam szponzor keresésben, hiszen ahogy elkezdtem a szervezkedést, mindenhol, hogy úgy mondjam, " tágra nyílt szemekkel " és meglepődött arcokkal találtam szemben magam. Egyenlőre még elképzelésük sincs az embereknek, árusoknak, előadóknak, akikkel ez ügyben kapcsolatba kerültem, hogy pontosan mi is lesz ez, hogy fog lezajlani, és mit várhatnak tőle. Viszont nem adtam fel, mert személy szerint úgy gondolom, hogy nagyon kevés, vagy talán lehet azt is mondani, hogy nincsenek is kutyás események a környékünkön, és ebben sz eretnék változást elérni, hiszen sokan vannak kutyások, viszont nincsen egyetlen olyan közösség, ahol ezek az emberek találkozhatnának, ismerkedhetnének, tapasztalatokat cserélhetnének, stb. Tehát igazából a fő célom ezzel a rendezvénnyel az lenne, hogy létrejöjjön egy tacskós közösség, akik megismerik egymást, és ha bármi gond adódik, tudnak egymáshoz fordulni! Ennek a találkozónak a sikerén múlik, hogy lesz- e aztán majd más, kutya fajtatalálkozó is. Másik, nem kevésbé fontos célom pedig az, hogy sajnos rengeteg állatkínzással találkozunk manapság, szinte minden napra jut egy-egy állatkínzásos vide ó az interneten. Úgy gondolom, hogy egyedül tenni ez ellen nem igazán lehetséges, viszont ha közösségek emelik fel a szavukat, akkor már nagyon eséllyel járhatnak sikerrel. Továbbá, a felelős állattartás sem egy elhanyagolandó kérdés, hiszen sokan csak vesznek egy kutyát, de nem fogják fel, hogy ez igen nagy felelősséggel jár, és nem csak abból áll, hogy enni adunk neki, és itt-ott megsimogatjuk. Élőlényekről beszélünk, akiknek érzéseik, igényeik vannak, és nem pedig tárgyak, vagy épp udvardíszek!
Nagyon jó érzés más tacskósokkal találkozni, hiszen, bár kutyákról beszélünk, mégis minden egyes fajtának megvan a saját jellegzetessége, személyisége, stb, és ezekről csak egy másik tacskóssal tudunk igazán jól elbeszélgetni. De ezt minden tacsis tudja, hogy pontosan miről is beszélek, hiszen nem hiába született az a mondás, hogy a tacskó az nem kutya, a tacskó az TACSKÓ.
Tehát ezek azok a dolgok, amik előre vittek ennek a rendezvénynek a szervez&eac ute;sében, bár bevallom, voltak nehézségek, és nem könnyű egyedül csinálni, de nem bántam meg, sőt! Ahogy a kérdés is szólt, igen, szív és lélek a szponzorom!
 


- Milyen program terv var a resztvevő tacskokra és gazdaikra?
- A rendezvényre látogatókat sokféle program várja majd, interaktív előadások, bemutatók, többféle verseny, kutyás kézműves vásár, és egyéb programok. Úgy gondolom, hogy mindenki megtalálja majd azt a előadást, ami épp őt érinti, hiszem szó lesz a kutyamasszázsról, ami tacskók esetében különösen fontos lehet, hiszen ennek a fajtának a leggyakoribb betegsége a tacskóbénulás, a hosszú gerincük miatt. A helyszínen meg is lehet masszíroztatni a kutyust, az Ebrehab kutyaszalonnak köszönhetően. Elfogadta a meghívásomat Monika Ramacová párká ;nyi állatorvos is, aki többek között a fajtabetegségekről, ivartalanítás fontossagáról fog beszélni. Jön még Michaela Murková kutyapszichológus, aki a problémás kutyákról tart majd interaktív előadást. Továbbá bemutatkozik három tacskó tenyészet is, és egy, itt Szlovákiában még nem ismert tápot is megismerhetünk, amit Prof. Dr. Juhász Csaba, a PettBull cég alapítója mutat majd be. Ott lesz még Karay Zoltán magyarországi kutya coach, tőle is lehet kérdezni az állatok viselkedésével kapcsolatban. A Happy dog szalon Párkán y is bemutatkozik, és a helyszínen igényelni lehet majd egyes szolgáltatásaikat. Tacsi - gazdi fotózással is készültem, mégpedig a Spirit Design jóvoltából, akiknél profi fotókat lehet igényelni, és ha valaki szeretne saját fotós emléktárgyat magának, arra is lesz lehetőség ,(póló, bögre, kulcstartó, stb stb.nyomtatás ). Jelen lesz a Cukor@Virág kézműves kutyapékség is, ami azt hiszem hogy szintén újdonságnak számít térségünkben. Ők kóstolóval készülnek a kutyusoknak. Lesz még arcfestés, henna tetoválás, és ott lesz a Party point Stúrovo, akik lufihajtogatással is készülnek. Ezeken kívül még sok m&a acute;s érdekesség is vár majd a kilátogatókra, és a jó hangulat garantált.
 
- Van e rendezvénynek fővédnöke és hol lehet jelentkezni  azoknak akik kutyáikkal szeretnének indulni a rendezvényen ?
- Nagy örömmel tölt el, hogy egy nem mindennapi vendég is tiszteletét teszi a rendezvényen, aki nem más mint Nick Árpád, Guiness rekorder erőművész, aki elvállalta a rendezvény fővédnökségét. Ő egy csupaszív ember, igen nagy állatbarát, és az arcát adja a rendezvényhez, ami hatalmas megtiszteltetés nekem, és itt, ezúton is hálás köszönetemet fejezem ki! Ha minden igaz, akkor egy kis bemutatóval is kedveskedik majd a jelenlévőknek.
 
- Ki is Nick Árpád mutassuk be őt egy kicsit..
- Nick Arpadot  A Guinness-rekorder erőművész, hazánk és a világ egyik legerősebb embere. Élő legenda, aki már elhúzott kamionokat, mozdonyokat, kompokat, repülőgépeket... Igazi példaképe egy egész sportolói  generációnak. Ma is aktív médiaszereplő, csupaszív ember. Ráadásul gyakran vállal jótékonysági fellépéseket óvodák, állatotthonok javára....
 
- A gyenge szívű óriás az óvódásoknak nyomja a haknit, az élete árán is.. Vagy a kutyusok javára...
- A rendezvényre a belépés és a program ingyenes! Ha már állatbarát, kutyabarát rendezvény, akkor nem maradhat ki egy kis jótékonykodás sem, ezért a Komáromi állatmenhelynek terveztem becsületkasszás gyűjtést. Jelen lesz a menhely vezetője is, és ismerteti majd a menhely helyzetét, bár mindannyian tudjuk, hogy egyetlen állatmenhely sincs könnyű helyzetben, ezért minden fillér támogatás jól jön nekik! Nagyon nagy öröm számomra, hogy vannak, akik lehetőségeikhez mérten, támogatják a rendezvényt. Elsősorban is, hatalmas köszönettel tartozom a Kőhídgyarmat önkormányzatnak, Heiszler Katalin polgármester asszonynak, aki első szóra ingyen és bérmentve, rendelkezésemre bocsátotta a focipályát, ami hatalmas segítség, hiszen helyszín nélkül nem tudtam volna megrendezni ezt az egészet.
Köszönet a díjak felajánlóinak, hiszen segítségükkel igencsak értékes nyeremények várnak majd a versenyek győzteseire. Köszönet illeti a következőket: Nick Árpár erőművész, Kutyás cuccok.hu, Ebrehab esztergomi masszázsszalon, Hriczuné Bajkai Ildikó, Gemmifer kerámia, Spyrographyx Holler Zsolt, Retkes János vállalkozó, Spirit Design, továbbá, minden előadót, akik szintén ingyen vállalták a részvételt, valamint a média partnereket, akik reklámozzák, cikket írnak róla, vagy bármilyen formában segítik, hogy minél szélesebb körben elterjedjen a rendezvény: Hírek.sk, Carisma tv, Wattson.sk Egy csésze kávé- Teleki Lajos rovata, Infoesztergom, Régió tévé Esztergom, és mindenkit, aki bármivel hozzájárult, hogy a tacsitali létrejöhessen.
Aki bővebb infót szeretne, az keresse az esemény facebook oldalát- Első felvidéki tacskó találkozó - címen, illetve szlovákul, a Prvé stretnutie jazvecíkov címen.
Jelentkezni külön nem kell, elég az eseményben jelezni a részvételt, az OTT LESZEK gombra kattintva. Szeretettel várunk mindenkit, és természetesen nem csak a tacsisokat, hanem azokat is, akik csak kedvelik ezeket az édes kis "sparheltlábúakat", vagy csak eltöltenének a családdal egy kellemes, kutyázós napot...
 
- Van e valami program terv hogy mi várr majd a rendezvényre látogatoknak?
- A helyszínen - Kőhídgyarmat focipálya - (Párkánytól 7 km) - büfé, (étel -ital) üzemel.
 
PROGRAM:
10.00 - MEGNYITÓ, program ismertetés, vendégek bemutatása
- ÁLLATMENHELY (Útulok Komárno) bemutatkozása (a rendezvény ideje alatt becsületkasszás gyűjtés)
- REGISZTRÁCIÓ a tacskó ügyességi, és szépségversenyre.
- HAPPY DOG Salón bemutatkozása
- CSÓTYA KLÁRA előadása a kutyamasszázs jótékony hatásairól,(bemutatóval), ill. a szájápolás fontosságáról
- MONIKA RAMACOVÁ állatorvos (Balassiho 56,Štúrovo) előadása, TÉMA: fajtabetegségek, ivartalanítás fontossága, stb.(interaktív beszélgetés)
- ÚJDONSÁG - (Szlovákiában még nem ismert) kutyatáp bemutatása, Prof. Dr.J uhász Csaba, PettBull
- TENYÉSZETEK BEMUTATKOZÁSA: Dachshund kurzhaar Norm,Hurikán Slovakia - Ján Fűri, Chovateľská stanica z Hajnáčky - Silvia Bodnárová,Chovateľská stanica z Bôrickej cesty - Veronika Chovanculiakova,
- MICHAELA MURKOVÁ kutyaterapeuta, kutyapszichológus előadása a nehezen kezelhető kutyákról + interaktív beszélgetés
- VERSENYEK: szépség, ügyességi, és gyorsasági verseny. Az első helyezettek díjazva lesznek
 
A RENDEZVÉNY IDEJE ALATTI PROGRAMOK:
- TACSI-GAZDI fotózás a SPIRIT DESIGN STUDIO. s.r.o. közreműködésével.
- IGÉNYBE VEHETŐK a HAPPY-DOG szalon egyes szolgáltatásai
- IGÉNYBE VEHETŐ kutyamasszázs, ill. tanácsadás, (szájápolásról, rehabilitáció, és fogkő eltávolításról)
- Csótya Klára
- KÉZMŰVES VÁSÁR TACSKÓS TÉMÁBAN!!
- KÉZMŰVES MINIBOLT
- KUTYÁS CUCCOK
- HRICZUNÉ BAJKAI ILDIKÓ kézműves, gyönyörűséges tacskós, és egyéb ajtódíszei
- NATÚR MANUFAKTÚRA (László Patyi fafaragó mester) remekművei
- GEMMIFER KERÁMIA
- PUSS BERNADETT kerámia csodái
- CUKOR@VIRÁG kutyapékség
- GYURMASÁGOK RÉKÁTÓL
- PURINA mozgó takarmánybolt
- A helyszínen készült tacsi - gazdi fényképpel, PÓLÓ RENDELHETŐ, és egyéb árusok állnak a nagyérdemű rendelkezésére.
- Lufihajtogatás.- PARTY POINT STÚROVO
 
Köszönöm a beszélgetést Telek Lajos
Fotók Archív
 
 

The index.php: SIZE[b]: 26,710 MODIFIED: 2019.01.09 23:30:08.MD5: c4503a129be13fa5e595fa996dd7d9bd STATUS: FALSE  This window is : x