Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  17-06-04   1,843  
0
- Hogyan kezdődött a fitnesz iránti vonzalmad?
- Én 17 évesen mentem el életem első aerobic órájára, amibe egyből beleszerettem! Mivel azonban nagyon vékony voltam, és formálódni, izmosodni szerettem volna, így hamarosan az edzőtermi részt is látogattam rendszeresen.  - Mi a titkod, hogy motiválod magad?
- Szerintem minden versenyző úgy kezdi el, hogy csak egyszer kipróbálom...aztán, hogy csak 1 nagy versenyt akarok nyerni.. és mindig jön egy újabb célkitűzés! Egyszerűen vannak emberek, ahogy én is, akik ebbe beleszeretnek. Amig eljutok a célig, hogy a színpadra álljak, maga az út a motiváció nekem, hogy végigcsináljam  és persze a rengeteg elismerés, megbecsülés, amit az emberektől kapok! Talán ez jelent a legtöbbet!
 
- Mi volt az eddigi legnagyobb teljesítményed, amire büszke vagy?
- Számomra 2015 ősze hozta meg eddig a legnagyobb sikereket. Nagy vágyam volt, hogy megnyerjem a Fitparádét, amit sikerült is teljesíteni, sőt még az abszolút kategória címet is sikerült elhozni!
 
- Milyen kérdésekkel szoktak bombázni a rajongók illetve a fogyni vágyó hölgyek?
- Általában, hogy mióta edzek, a hölgyek pedig leginkább táplálkozással kapcsolatban szoktak tanácsot kérni. Edzéssel, táplálkozással kapcsolatos kérdésekre igyekszem válaszolni, ahogy időm engedi! És sokszor jön a kérdés az uraktól, hogy van e párom, lenne e kedvem találkozni...
 
- Mik a jövőbeli tervek?
- Idén az edzőmmel, Kökény Bélával nagy célokat tűztünk ki, mint Arnold Classic, Világbajnokság! Bejutni a világ legjobbjai közé! Tudom, hogy ha valakivel, akkor vele ezeket meg tudom valósítani! Hatalmas erőt ad, hogy hisz bennem és nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hiszen ő talált Rám, ő látott bennem lehetőséget és így megkaptam a legjobb edzőt és egyben egy barátot is! Úgyhogy rajtunk nem fog múlni, reméljük idén is sikerül meghódítani a színpadot!
 
- Miből áll egy átlagos napod?
- Felkészülés alatt egyszerű, minden nap ugyanolyan: Reggel főzés, pakolás, utána edzés, délután pedig munka, általában késő estig tartom az edzéseket. Aztán pihenés, alvás.
Hétvégén természetesen van idő kicsit lazítani, pihenni.
Ha nincs felkészülés akkor persze más a helyzet, olyankor mi is kiengedünk picit, nyaralás, kikapcsolódás a barátokkal
 
- A lányok szeretnek sütni,ez  rád is  jellemző?
- Én is szívesen készítek finomságokat, de a hétköznapi ételt is magam csinálom, sosem volt ezzel problémám.
- Mit mondasz akkor, ha nem jönnek az eredmények?
- Erre két nagyon egyszerű válasz van: az egyik, hogy az utat mindig mindenhol ki kell taposni, semmi sem jön könnyen. A másik, pedig, ha nem bírod a kudarcot, akkor semmikép se kezdj bele...sokszor kap pofonokat az ember, egyszerűen állj fel és menj tovább!
 
- Mennyi idő kell egy ilyen formához?
- Ezt nagyon sokszor kérdezik tőlem...Alapvetően rengeteg mindentől függ...függ az alap genetikától, attól, hogy mikor kezdi el az ember, milyen intenzíven csinálja. Meg természetesen az edzés minőségétől és a táplálkozástól!
Nekem szerencsés alkatom volt, van, nem vagyok hízásra hajlamos, inkább mindig az volt a nehéz, hogy tömeget szedjek fel! A jelenlegi formámat 3év versenyfelkészülés
értem el, de azt hozzáteszem, hogy előtte már 8 évet magam edzegettem!
 

 
- A női testépítés helyzete...
Alapvetően maga a női testépítő kategória már kezd kimenni a divatból, egyre kevesebb versenyen van, helyette a physique kategória van, ami picit talán lágyabb, ha lehet ezt a szót használni rá. Az én kategóriám a bodyfitnesz vagy figure, ez izmos, de még nőies, amit a színpadon is néznek, mozgás, haj, smink terén is.Szerintem ez a legszebb női kategória..mondjuk nem is mondhatnék mást:)))) De azt el kell fogadnunk, hogy sok átlagos felfogású ember számára mi is már túl sok vagyunk, nem vagyunk nőiesek...de úgy gondolom, hogy ízlések és pofonok...én soha nem is akartam megfelelni mindenkinek, inkább legyek az átlagtól eltérő picit:) A legfelkapottabb és a legbefogadhatóbb női kategória mindenki számára a fitnesz modell, rajtuk jóval kevesebb izomtömeg van, talán velük népszerűsíthető leginkább ez a sport
 
- Népszerű  ez a sport?
- Az utóbbi években egyre népszerűbb, ami azért jó, mert talán igy egyre több ember figyelmét felhívja az egészséges életmódra, táplálkozásra! Nem az kell, hogy mindenki versenyző legyen...sőt...de nagyon sok betegség megelőzhető, ha az ember odafigyel és kiépít egy ellenálló, erős szervezetet, immunrendszert!
 
- Fotóidat elnézve egy kérdésre szeretnék választ kapni még ,ha megkeresne a Playboy hogy szerepeljél náluk címlapon és mutasd meg  a kis sportolt testedet elvállalnád vagy nem . A pénz motiválna vagy a belső éned hogy nem neked való ez a magamutogatás?
- Elvállalnék- e egy Playboy fotózást? A pénz motiválna- e, vagy magamutogatásnak tartom az ilyet?
Igen, elvállalnám, de nem a pénz motiválna. A Playboy az, ami szép, művészi munkát csinál, nem közönséges képek!
Örülök, hogy szóba került a magamutogatás kérdése...így is sokszor megvádolják a testépítőket, hogy magamutogatók, mindig csak magukat nézik a tükörben...Erre a válaszom: az edzőteremben egyértelmű, hogy magunkat nézzük, hiszen így tudjuk ellenőrizni a gyakorlat helyes végrehajtását. Azt persze be kell vallani, hogy szeretünk szerepelni, hiszen azért állunk színpadra! Aki nem ilyen, az nem is lesz versenyző! De ettől nem hiszem, hogy negatív értelemben kellene használni a magamutogatást esetünkben...egyszerűen szeretjük megmutatni, amiért évekig dolgoztunk:)
 
- Köszönöm az interjút Telek Lajos
Fotók Urbán Zsilák Eszter   fotóalbumából valók
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,772 MODIFIED: 2019.03.18 22:36:08.MD5: 9143bc7787c4aadb915f47aa819d5381 STATUS: FALSE  This window is : x