Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  17-09-01   1,814  
0
- Hogyan kezdődött a fitnesz iránti vonzalmad?
- A fitnesz és a súlyok iránti nagy szerelem 18 éve kezdődött amikor először lementem a terembe. Folyamatosan sportoltam 7-éves koromtól, atletizáltam, hosszútávfutottam, aztán olyan területen kezdtem el dolgozni amelyhez kell fizikai alkalmasság is. Így jött az ötlet hogy elmegyek és megnézem az edzőtermek világát, amely mindig is vonzott. Aztán nagy szerelmem lett a súlyzózás.  


- Mi a titkod, hogyan motiválod magad?
- A titok?? Az a titok hogy nincs titok. Egyszerűen beleszerettem ebbe a sportba, ezért csinálom és ez motivál minden nap. Kell egy bizonyos fanatizmus, elhivatottság, vagy csinálod vagy nem...
Szembe találtam magam kihívásokkal,  ebben a sportban mindig van mit javítani és mindig lehet újat tanulni, az edzéstervet pedig folyamatosan változtatni kell mert egy idő után nem fejlődsz. Tehát ez a kihívás és a motiváció .

- Miből áll egy átlagos napod?
- A napjaim nem igazán mondhatóak átlagosnak:) a munkámból kifolyólag eléggé pörgős életet élek. Ha nem dolgozom akkor is pörgok... felkelek, elviszem a lányomat suliba aztán rohanok edzeni. Az edzés után jöhet a szokásos főzőcskézés... ez nagyon fontos... Előre szoktam 2-napra főzni magamnak, aztán a családnak is főzök, majd a szokásos otthoni teendők. Ha versenyfelkészülés van, akkor pózolás gyakorlatok. Ősszel tanulok - azzal is kibővül a napi teendőm... Délután a lányomért megyek a suliba, este átnézzük a hóazi feladatokat... és már szinte csak beleborulok az ágyba... Van amikor meg ezek mellé párosul hogy dolgozom is. Szóval nálam ilyen egy átlagos nap .

- Mi volt az eddigi legnagyobb teljesítményed, amire nagyon büszke vagy?
- Én minden teljesítményemre büszke vagyok, igazából azt vallom, hogy aki színpadra lép és végigcsinálja a versenydiétát, ez móar űonmagóaban nagy teljesítmény! Ott állni a színpadon és megmutatni azt amiért eddig dolgoztál az egy nagyszerű érzés! Minden eredményemre büszke vagyok, bár nem régóta versenyzem. Az én szemembe a lényeg, hogy ott állok a színpadon és megcsináltam. A legnagyobb boldogság ha bekerülsz a top 6-ba majd a top 3-ba. A 3.helyezésem a 2016. május 1-jei Fitbalance Nemzetközi kupán volt, de kedves a szívemnek a Magyar Kupán elért 9 .helyezésem is ami az első versenyem volt erős mezőnyben nagy versenyzőkkel...

- Milyen kérdésekkel szoktak téged bombázni a rajongók illetve a fogyni vágyó hölgyek?
- Többnyire azt szokták tőlem kérdezni mióta csinálom... És hogyan tudom folyamatosan betartani a diétát ...és persze gyakori kérdések, hogy mikor lesz ilyen hasam ...és mikor fogok igy kinézni mint te... Meg persze a szokásos kérdések.. mit egyek, hányszor edzek egy héten, milyen gyakorlatokat csínáljak otthon ha nincs időm terembe járni.


- Mik a jövőbeli terveid?
- A jövőbeni terveim... versenyezni szeretnék továbbra is, elsősorba külföldi versenyekre eljutni és minél jobb eredményeket elérni... ősszel újra tanulok ez nálam már megszokott dolog ...imádok tanulni. Most éppen sportoktató testépítő és fitnesz képzésre fogok járni. Aztán szeretnék edzősködni, versenyre felkészíteni a kis edzettkéimet és még sok- sok tervem van amit meg szeretnek valósitani, de ezekről most még nem beszélnék... Egy energia bomba vagyok egyebként ha tervekről van szó!

- A lányok általában szeretnek sütni/főzni. Ez rád mennyire jellemző?
- Én is szeretek sütni-főzni, nem ellenségem hanem kedvencem a konyha ha éppen nem versenydiétán vagyok... Mindig kísérletezem jobbnál jobb finomságokkal lépem meg a családom mind ételek és mind süteményekkel kapcsolatosan.

- És mit mondasz akkor, ha nem jönnek az eredmények?
- Mindenhol vannak holdpontok ,minden sportoló életébe van az hogy nem az az eredmény jön amit várt, de akkor sem állt meg az élet... tovább kell lépni és még nagyobb lendülettel belevágni. Ahogy a mindennapi edzéseink sem egyformák úgy a versenyeink sem ugyanazok. Elengedni a negatívumokat és tovább folytatni.

- Mennyi idő és munka kell ahhoz, hogy a Tiédhez hasonló formát építsen egy nő?
- Ezt nehéz megmondani, mert szerintem ez sokmindentől függ. Én 7éves koromtól folyamatosan nyüstölöm a testem a sporttal.Tehát ennél fogva kicsit egyszerűbb a dolgom, de azt is válaszolhatnám hogy 18 év munkája vagy 36 év folyamatos sport ami ilyenné formálta a testem. Ez a kérdés igazából eléggé összetett. Én mindenesetre azt vallom hogy azért jó pár év kell ahhoz hogy egy test formálódjon... nem elég ehhez pár hónap .

- Női testépítés helyzete? Népszerű sport Magyarországon?
- A női testépítés helyzete igazából egyre népszerűbb sport.És úgy veszem észre nem csak a fiatal lányok körében hanem az idősebb korosztály soraiban is. Egyre népszerűbb sport, bár sokan azt hiszik ez olyan egyszerű... Lejössz a konditerembe kigyúrod magad 3-hónap alatt... elindulsz egy versenyen betartod az edződ utasításait... edzel, dolgozol, diétázol... és felmész a színpadra és rögtön nyersz is! Nem ez nem csak erről szól! Ezt végig kell járni csinálni szívvel lélekkel és minden buktatójával és főleg rengeteg kitartással... és csak saját magádért... így juthatsz előre szépen .

- Köszönöm a beszélgetést!
Telek Lajos

Fotók :Major Mária fotóalbumából valók
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,787 MODIFIED: 2019.03.31 00:07:53.MD5: a650b108a1ba92dbbd18e8f44ecd3ee4 STATUS: OK  This window is : x