Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  17-09-14   1,005  
0
A gútai székhelyű Cool Club Slovakia polgári társulás 2017-ben is megvalósítja tehetségkutató versenyét,  amely a TAT, azaz Tehetség A Tét névre lett keresztelve. 2011-ben indult útjára ez a projekt, azzal a céllal, hogy a felvidéki magyar ajkú tehetséges fiatalok részére bemutatkozási lehetőséget biztosítson. Napjainkban már a XI. sorozat van folymatban.  Eddig 31 település 238 fiatalja szerepelt a TAT színpadán, minimum 7 alkalommal (98 saját szervezésű rendezvényen).  
Az előző 10 sorozatban szereplő fiatalok közül többnek segített a TAT ugródeszkaként. Néhány példa a sok közül: Az első sorozat győztese a keszegfalvai Mészáros Tamás, valamint a IV. sorozat második helyezetje a lakszakállasi Fekete Végh Szilvia már önáló albumokkal rendelkeznek, de a lakszakállasi Krnčan Milan, a dunaszerdahelyi Varga Evelin és a kicsindi Sóki Csilla is szép sikerekkel dicsekedhet. A bemondók közül a tallósi Babos Kitti és az ekecsi  Nagy Viktória is  rendszeres színpadi szereplő és rendezvényszervező. A tánccsoportok közül az ipolyszakállosi Szignál, a perbetei Margaret és a gútai Samballi rendszeres résztvevője a regiónk rendezvényeinek.

A szervezők minden évben igyekeztek kisebb-nagyobb  újításokat vinni a versenybe, amellyel még érdekesebbé színesebbé tették a rendezvényeket. 2017-ben szintén egy újítással rukkoltak elő.  A TAT ötletgazdájának Kiss Györgynek köszönhetően  első alkalommal kerül megrendezésre  a TAT internetes változatban. A cél továbbra is az maradt, hogy a tehetséges fiatalokat a lehető legnagyobb számú nézőnek be tudják mutatni, és ehhez választottak megfelelő eszközt, az internetet.   A TAT XI. sorozatában 10 fiatal kerül bemutatásra. A Cool Club Slovakia fecebookos oldalán 9 héten át követhető figyelemmel a fiatalok teljesítménye. Minden héten 1-1 dallal mutatkoznak be, így összesen 90 dal tekinthető meg előadásukban.  Ebben a sorozatban a nézők alkotják a zsűrit, mivel a fiatalok felvételeinek minden egyes megtekintésével egy-egy pontot adnak a versenyzőknek.  A felvezető reklám felvételek, valamint az első 2 fo
 rduló felvételeinek a össznézettsége meghaladja a 100 000-et. Ez az eredmény azt bizonyítja, hogy az ötlet életképes, van iránta érdeklődés.  

A sorozatban a következő fiatalok mutatkoznak be: az ekecsi Pollák Mária, a bátorkeszi Semecky Enikő, a perbetei, Porubský Zsolt, a martosi Pinkér Katalin, a keszegfalvai Laki Bernadett, a naszvadi Kelemen Márk, a dunaradványi Sándor Eszter, a búcsi Szűcs Liza, az oroszkai Zsákovics László és a nyárasdi Lengyel Bettina.
A TAT XI. sorozatának létrejöttén 9 fős szervezői gárda szorgoskodott:
Kiss György-főszervező, ötletgazda,  Gőgh Henriett - szervező, Sukola Tamás - szervező, műsorvezető,  Kiss Gergely - foto-video, Gőgh Krisztián - foto-video, Kovács Zsolt - video, Dombovári Balázs - hangtechnika, Vrábel Tamás - fénytechnika, Ölvecký Viktor -fénytechnika
A Cool Club Slovakia polgári társulás bízik benne, hogy a XI. sorozat résztvevői közül többen is sikeres előadókká válnak, és fellépéseikkel rendszeresen színesíttik a felvidéki kulturális rendezvényeket.  A POPTURMIXOT Kiss György-főszervező, ötletgazda,  Sukola Tamás - szervező, műsorvezető informálta.


 
 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,750 MODIFIED: 2019.02.16 18:57:17.MD5: 098e109679aaf1306302605624ab70f1 STATUS: OK  This window is : x