Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  17-10-02   1,889  
0
- Hogyan kezdődött a fitnesz  iránti vonzalmad?
- A  fitnesz iránti vonzalmam, 3 évvel ezelőtt kezdődött amikor is már nem éreztem jól magam a bőrömben.   A gimnázium óta sosem sportoltam semmit kerek 10 éven keresztül. Aztán vágyakozva nézegettem a csinosabbnál csinosabb fitnesz  modellek képeit, és arról álmodtam, hogy egyszer én is olyan leszek. Előszőr egyedül edzegettem, próbáltam kitapasztalni mit és hogyan kell. Aztán elkezdett foglalkoztatni a versenyzés gondolata is, és éreztem, hogy kevés az amit egyedül csinálok mert nem fejlődtem látványosan. Ekkor kerestem meg Berkes Lászlót aki jelenleg is az edzőm. Fantasztikus ember, és ráadásul tényleg profi is.  Nagyon jól érzem magam a csapatban, és bárkinek merem ajánlani őt, keresse bizalommal.  

                                                                                                         
- Mi a titkod, hogy motiválod magad?
- A motivációmat pedig mindig a régi képeim adják  Nem szeretnék többet arra hasonlítani. Egy sportos külső önbizalmat ad viselője számára minden téren. Mióta elkezdtem ezt az életformát sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Amikor felveszek egy ruhát jól érzem magam benne és nem kell másikat választanom, mert pár helyen kikandikálnak olyan dolgok amik nem oda valók.  Azt még hozzá tenném, hogy egészség szempontjából is előnyös ez az életforma.

- Miből áll egy átlagos napod?
- Egy átlagos napom általában munkából áll.  Ezt követően pedig a szokásos napi edzésből a csapatommal.  Este pedig leginkább pihenésből és a másnapi tudatosan megtervezett ételem összeállításából áll.

- A lányok általában szeretnek sütni/ főzni. Ez rád mennyire jellemző?
- Igen kimerem jelenteni, hogy nagyon szeretek főzni  Mindent általában, de természetesen már csak a tiszta és tudatos étkezést engedhetem meg magamnak, ugy hogy  így ebből kifolyólag nyilván azokat készítem el.

- Mi volt az eddigi legnagyobb teljesítményed, amire nagyon büszke vagy?
- Nyilván amikor elkezdtem versenyezni nagyon sokan írtak rám, kerestek meg különböző kérdésekkel. Ezek legtöbbje az edzéssel és az étkezéssel kapcsolatos kérdések voltak. Nagyon jó érzés volt számomra, hogy segíthetek másoknak  De persze egy megálmodott alak elérése nagyon sok lemondással jár és rengetek kitartás kell hozzá. Ami mindenkiben benne van szerintem, csak nagyon eltökéltnek kell lenni. Számomra ez a sport jelenti a mindent…..rengeteg jó dolgot kaptam tőle. Szinte teljesen megváltozott az életem általa.

- Milyen kérdésekkel szoktak téged bombázni a rajongók illetve a fogyni vágyó hölgyek?
- És nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam és nagyon sok embert elkezdtem motiválni. Sajnos picit hízásra hajlamos vagyok így nagyon nagy változás volt ez tőlem.
Nem beszélve arról, hogy nagyon szeretem a csokit. És mit mondasz akkor, ha nem jönnek az eredmények? Ha nem érek el olyan eredményt amire vágytam akkor sem szoktam feladni . Mindig megyek tovább és előre. Azt tudni kell, hogy ez egy szubjektív sport .

- Mik a jövőbeli terveid?
- Jövőbeni terveim között szerepel a további versenyzés folytatása és természetesen, hogy egyre jobb és jobb legyek, hogy később külföldi nemzetközi versenyeken is elindulhassak. Jelenleg személyi edző suliba is járok, hogy majd segíthessek és motiválhassak másokat szívvel, lélekkel .

- Mennyi idő és munka kell ahhoz, hogy a Tiedhez hasonló formát építsen egy nő?
- Az, hogy mennyi idő kell egy kitűzött forma eléréséhez az nagyon sok mindentől függ. Nekem fél év alatt sikerült  De természetesen facebook oldalamon megtaláltok, ahol privát üzenetekre szívesen válaszolok, ahogy eddig is,.

- Milyen a női testépítés helyzete, népszerű sport Magyarországon?
- Szerintem ez a sport nagyon nagy örömömre egyszer népszerűbb lesz Magyarországon is, hiszen meglátásom szerint egyre többen kérnek segítséget személyi edzőktől, és a versenyzés gondolata is egyre több mindenkit foglalkoztat .
Az én tanácsom mindenkinek az, hogy igenis merjen nagyot álmodni  mert semmi sem lehetetlen. Én mertem álmodni……és sikerült .

Köszönöm a beszélgetést Telek Lajos
Fotók Molnár Melyssa fotóalbumából valók
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,772 MODIFIED: 2019.03.18 22:36:08.MD5: 9143bc7787c4aadb915f47aa819d5381 STATUS: FALSE  This window is : x