Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  17-10-24   1,166  
0
- Hogyan kezdődött a fitness iránti vonzalmad?
- Úgy  11 éve ismerkedtem meg pàrommal,aki akkor màr több éve testépítéssel foglalkozott.Ő szerettette meg velem ezt a sportot, ami az évek soràn a hivatàsom és a szenvedélyem lett.Komolyabban kislànyunk születése után kezdtem el vele foglalkozni,kb.4 éve, előtte a baba kötötte le minden energiàmat.  


- Mi a titkod, hogy motiválod magad?
- Különösebb titkom nincs, engem az motivàl,ahogy làtom àtalakulni a sajàt részem,hogy minden nap àt tudjam lépni a hatàraimat.Kezdetekben egy aprócska súly is nagyon nehéznek tűnt,de ahogy fejlődtek,egyre nagyobb súlyokat tudtam megmozgatni,kialakult a testtudatom.Jó érzés, hogy most màr én irànyítom a súlyt és ez mind-mind visz előre. 
 
- Miből áll egy átlagos napod?
- Hogyan telik egy àtlagos napon? Anya-feleség-edző-sportoló vagyok egyszemélyben.
Minden reggel 5:50-kor kelek, ekkor főzök meg,minden nap frisset. Utàna kislànyomat kelte,indulunk az iskolàba.8 óràtól délutàn 5-ig személyi edzőként dolgozok Budapest egyik legjobb termében, a Hungarian Mecca of Budybuilding-ben. 5óra utàn megyek kislànyomért,együtt tanulunk otthon.Bevàsàrolok,elvégzem a hàzimunkàt.Este 7-kor kezdődik a sajàt edzésem pàromékkal.Majd este 9-10 óra felé hazaérünk,kb.éjfél körül fekszek le aludni.Elég intenzív a menet ,de én ezt szeretem. 

 


 
- Mi volt az eddigi legnagyobb teljesítményed, amire nagyon büszke vagy?
- Edzőként szàmtalan kivàló versenyzőt készítettem fel,vannak,akik az én irànyítàsom alatt lettek Európa-és Világbajnok sportolók.Sportolóként a tavaszi formàm,amikor egy fotózàsra készültem.
Magànemberként pedig a csodàs kislànyunk és az,hogy feleségként maximálisan tàmogatni és segíteni tudom pàromat a versenyzésben. 

 
- Milyen kérdésekkel szoktak téged bombázni a rajongók illetve a fogyni vágyó hölgyek?
- A leggyakoribb kérdések mindig ugyanazok: Mit eszel és mennyit? Hàny év alatt érted el ezt a formàt? Hànyszor és hogy edzel ? 
 
- Mik a jövőbeli terveid?
- Jövőben mindenképpen szeretnék én is színpadra àllni. Most érzem úgy,hogy készen àllok rà, megismertem a sajàt testem annyira,hogy ki tudjam hozni magamból a maximumot. Fontosnak tartom,hogy ne 2-3hónap edzésmúlttal àlljunk a színpadra! 
Edzőként pedig minél sikeresebbé tenni sajàt csapatunkat a TEAM CONCRETE-ot és sok sikeres versenyzőt kinevelni.


 

 

 
- A lányok általában szeretnek sütni/ főzni. Ez rád mennyire jellemző?
- Én imàdok főzni,imàdom az ízeket. Mindig kísérletezgetek új fogàsokkal.Fontosnak tartom a rendszeres és egészséges étkezést.Versenydiétakor elég gyorsan letudom a főzést,hiszen csak csirke+rizs megy ,de szezonon kìvül nem ritkàk nàlunk a 2-3fogàsos étkezések.  

 
- És mit mondasz akkor, ha nem jönnek az eredmények?
- Én mindig azt mondom, hogy ha 100%-osan,tiszta lelkiismerettel,félreevés nélkül betartjuk a versenydiétàt és kőkeményen végigcsinàljuk az edzéseket,akkor màr győztünk,eredménytől függetlenül. Mi megtettünk mindent,a többi màr a bírói karon múlik.Ez egy nagyon szubjektív sport,nehéz eldönteni,kinek mi tetszik. Ha önmagunkat legyőzzük,màr nyertesek vagyunk.A hibàkat mindig kijavítjuk,megnézzük,miben volt jobb,aki legyőzött minket,azon javítunk és megyünk tovàbb előre! 

 
- Mennyi idő és munka kell ahhoz, hogy a Tiedhez hasonló formát építsen egy nő?
- Nekem 4 évembe telt,hogy a jelenlegi formàmat elérjem. Mi vezetett ide? Rengeteg munka és lemondàs.Nagyon sok múlik az étkezésen ,szigorú diétàt kell tartani,ami nagyon monoton tud lenni!Hetente 5-6alkalommal kemény súlyzós edzések,ez mellé hetente 4-szer 40-50perc kardió.Ez egy életforma,amivel nem mindenki tud azonosulni. 

 
- Női testépítés helyzete? Népszerű sport Magyarországon?
- Maga a női testépítés sajnos egyre inkàbb hàttérbe szorul.A különböző szövetségek itthon és külföldön is egyarànt megszüntették a női bodybuilding kategóriàt.Az átlagembereknek ez màr sok,viszolygàst kelt,sokkal jobban terelődik a sport a nőiesség felé.Női kategóriàk közül van a fitness model,bodyfitness/athletic physique és a womens physique.Nagyon fontos a nőiesség, a robosztus izomzat nőknél màr inkàbb hàtràny.Az én szìvemhez a bodyfitness /athletic kategória àll közel.Itt fontos a szimmetria,a színpadi megjelenés,de màr làtszódhat a szépen kidolgozott izomzat.Ebben a kategóriàban szeretnék jövő tavasszal én is színpadra àllni. 

 
- Fotóidat elnézve egy kérdesre szeretnék választ kapni még ha megkeresne a Playboy hogy szerepeljél náluk cimlapon és mutasd meg  ki sportolt testedet elvállalnád vagy nem  a pénz motiválna vagy a belső éned arra irányitana hogy nem neked való ez a magamutogytás?
- Ez egy nehéz kérdés.Van egy bizonyos hatàr,amit nem lépnék túl,de a jó ízlés hatàrain belül szívesen vállalnàm.Megmutatnàm az embereknek,hogy egy izmos,kidolgozott testű nő is tud nőies és szexi lenni.Ez nem feltétlenül a pénzről szól,inkàbb arról,hogy jobban megismerjék az emberek ezt a sportot és   életmódot.
 
- Köszönöm a beszélgettést Telek Lajos 

Fotók Váradi Judit fotóalbumából valók

 
 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,772 MODIFIED: 2019.03.18 22:36:08.MD5: 9143bc7787c4aadb915f47aa819d5381 STATUS: FALSE  This window is : x