Úvod / Nyitóoldal
   
 
Soóky Zoltán  18-03-19   849  
0
Iskolánk “Money Matters“ nevű pénzügyi projektjének első megállója a spanyolországi főváros Madrid elbűvölő városa volt. Diákjainkat családok fogadták be egy teljes hétre. Az első napon a lengyel, román és görög tanulókkal együtt tekintettük meg a spanyol partneriskolát, majd az óvodások adtak elő mindannyiunknak egy meglepetés műsort.  


Délután megkezdődött a komoly munka, amely során az euró érmék ismertető jegyeit, a velük kapcsolatos tényeket, a rajtuk megtalálható alakokat, valamint az érmék technikai paramétereit vizsgálták. Legvégül a tanulók bemutatták egymásnak a saját országukat is. A nap végén egy flamenco tánctanóra vette kezdetét, ahol a diákok megtanulták a flamenco alaplépéseit. A második napon a Spanyol Érme Múzeumot látogattuk meg, ahol az antik időktől napjainkig ismerkedhettünk meg a nemzeti pénzérmék és papírpénzek fejlődésével. Délután a tanulók megtervezték egy 3D dizájnkészítő programban a lengyel euró érméket, amelyeknek 3D-s nyomtatókkal létrehozott példányait a spanyol iskola a májusban megvalósuló lengyelországi találkozóra készíti majd el. A harmadik nap egy egynapos tanulmányi kirándulással telt Segovia városában. Bár az időjárás nem nekünk kedvezett, de mi rendíthetetlenül meglátogattuk a Segovia-i Érme Múzeumot, ahol az érmegyártás különböző eszközeivel és módszereivel ismerkedtünk meg. Ezt követte Segovia városának megtekintése (vízvezeték híd, városközpont), illetve a Segovia-i várkastély meglátogatása. A negyedik napon Madrid városának nevezetességeit tekintettük meg. Sajnos a túra az eső miatt kissé rövidebbre sikeredett, de így is sok-sok érdekességet láthattunk. Délután a tanulók folytatták a 3D érmetervezést (román euró). Este pedig egy igazi flamenco táncesten élvezhettük a spanyol konyha remekeit. Az utolsó napon fájó szívvel, de sok-sok élménnyel gyarapodva vágtunk neki a hazavezető útnak.
 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,772 MODIFIED: 2019.03.18 22:36:08.MD5: 9143bc7787c4aadb915f47aa819d5381 STATUS: FALSE  This window is : x