Úvod / Nyitóoldal
   
 
Soóky Zoltán  18-03-30   805  
0
Elsős diákunknak, Csanda Tamásnak sosem okozott gondot egy-egy grafika megtervezése és létrehozása. Tanár, osztálytárs, szülő is tudja, hogy kihez forduljon segítségért, hogyha meghívóra, oklevélre, reklámfalra, üdvözlőlapra, újság grafikai megtervezésére van szükség. Ezt a tudást és kreativitást kamatoztatta Tamás a “ZENIT a programozásban” verseny 34. évfolyamának országos fordulóján, ahol az 1. helyen végzett Grafikus dizájner kategóriában. A verseny egy három napos március 20-22. között zajló eseményen valósult meg Alsókubinban.  A feladatok kidolgozására a versenyzőknek önálló ütemtervük volt, a három nap alatt összesen 11 óra. A tanulóknak a legnépszerűbb grafikus programokat (pl. Adobe Photoshop, Adobe Illustrator / Corel, Adobe InDesign) kellett használniuk a grafikai anyagok feldolgozásához és promóciós anyagok tervezéséhez. Az országos fordulón a kinyomtatott anyagokat manuálisan kellett befejezniük (papír modell létrehozása, vágás, ragasztás).

A versenyzők idei feladata az volt, hogy megtervezzék és kidolgozzák a SLOVAKIATOUR repülőtársaság és utazási irodának a grafikus anyagait, mivel a cég új reklám kampányt szeretne indítani a tél után. A feladat 5 fő részből épült fel – fényreklám, csomagolás és repülőjegyek létrehozása, mobil alkalmazás vizuális formájának megtervezése,  nyomtatott reklámanyagok -  szórólapok, repülőgép matricák megtervezése. A nehéz munka után az összes kerületi győztes közül diákunk léphetett a dobogó tetejére. A szerzett tapasztalatokon és tárgyi ajándékokon kívül, fontos kiemelni, hogy Tamást akár az Euroskills 2018 nemzetközi versenyre is jelölhetik, amelyen csak a legjobbak vehetnek részt - az európai államok országos fordulóinak győztesei.
A kiemelkedő eredményhez szívből gratulálunk!


 

 

 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,772 MODIFIED: 2019.03.18 22:36:08.MD5: 9143bc7787c4aadb915f47aa819d5381 STATUS: FALSE  This window is : x