Úvod / Nyitóoldal
   
 
Benkő Timea  18-03-30   911  
0
Korábban azt gondoltuk, hogy az életben való sikereink elsősorban agyunk racionális központjának teljesítményétől függenek. Mára viszont felmérések bizonyították, hogy érzelmi képességeink ugyanolyan fontosak, mint az értelmiek. A jó teljesítmény szoros kapcsolatban áll a magas EQ-val. Viszont az érzelmi intelligencia fejlesztésében eléggé korlátozza a középiskolát, hogy képzőművészeti és zenei nevelést nem oktatunk. Pedig az EQ leginkább alkotói tevékenységgel növelhető.  


Az érsekújvári Pázmány Péter Gimnáziumban kreatívan, élményszerűen pótoljuk a rajzórák hiányát azáltal is, hogy életre keltettünk két ismert festményt.

Munkácsy Mihály Siralomházát a párizsi Salonban is bemutatták, ahol díjat is nyert, és számos elismerést kapott. A festmény egy vidéki magyar börtönt ábrázol, ahol a középpontban az elítélt áll, akihez sorra jönnek elbúcsúzni a kivégzés előtt. Tudatosan választottunk sokszereplős alkotást. Nagyon inspirálta a diákokat, hogy két tanár is vállalta a rendhagyó modellkedést – sőt egyikük néhány hónapos babája is belépett a képkeretbe.
Rembrandt Éjjeli őrjárata a címét francia és angol műértőktől kapta, mivel sok por és kosz rakódott rá az évek során. Amikor Amszterdamban 1947-ben restaurálták, kiderült a korábban sejtett tény – eredetileg a polgárőröket tűző napsütésben örökítették meg, nem pedig éjszakai homályban. A mi járőreink zöld háttér előtt pózoltak, hogy Benkő Enikő (I.A) felvételeit Csanda Tamás (I.A) utólag szakszerűen photoshopolhassa.

Nem tudom, milyen darabok ihletik meg gimnazistáinkat legközelebb, de tervezzük folytatni a festmények ilyenfajta újragondolását, mivel nagyon pozitív visszhangja volt a kezdeményezésnek iskolaújságunkban és a világhálón is.
 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,772 MODIFIED: 2019.03.18 22:36:08.MD5: 9143bc7787c4aadb915f47aa819d5381 STATUS: FALSE  This window is : x