Úvod / Nyitóoldal
   
 
Hinzellér László  18-08-26   723  
0
„Vegyétek szemügyre az ősi utakat és kérdezősködjetek a régi ösvényekről: Melyik volt a jó út? És ezen járjatok! Akkor majd megtaláljátok lelketek nyugalmát“ (Jer.6,16)
Útrakelni, zarándokolni... ez egy szép elhatározás. Már a gondolat is rejt magában lelkiséget. Napjaink rohanó világában, itt, -mintha némi „lemaradás“ volna az időben.  


De mégis előrehaladás a zarándokúton. Abban a hitben és gondolattal, hogy „ha egyedül is vagy a zarándokutadon, körül vesz a természet, a mindenség isteni világa“.Ha akarod, ha nem. Ott jársz közel a hit forrásánál. És ha megkóstolod e zarándokutak forrásai, kutacskái hűsítő vizét az élet isteni, teremtő oldalát is megérintedted. És rajtad múlik, hogy tovább tudsz, vagy akarsz-e menni Isten felé... Őseid nyomdokában tisztelettel és szeretettel.

Találkozni és zarándokolni. Egy felemelő keresztény érzés.
A Felvidéki Mária Út egyik szakaszának - Bény-Bart-Szőgyén(16,5km) - zarándoklat résztvevője lehettem. Ahol, ha kevesen is voltunk, mégis lelkileg, de fizikailag is feltöltődve teljesítettňuk a Mária Út zarándoklati küdetését. A maroknyi „kis csapat“ : Erszébet, Katalin, Tímea, Zsolt, András, Mária, Valika, László... - lelkes és szeretetteljes bekapcsolódása a zarándokútba szép emléket hagyott bennem. De azoknak a részvétele is a Mária Úti zarándoklaton (Barti egyházközösség tagjai), akik egészségügyi, vagy más testi fogyaték miatt, csak a bényi Magyarok Nagyasszonya templomában megtartott zarándoklatindító szentmisén vettek részt, melyet Mgr. Szalay András atya muatott be. Vagy a szőgyéni Nagyboldogasszony templomban megtartott zarándokuti zárószentmisén, melyet Dr.Farkas Zsolt atya tartott meg és ahol a zarándoklat Mária Úti Ciglég-Szőgyén szakaszának résztvevői is jelen voltak.

Köszönet illeti a bényi Agroavar és a szőgyéni szövetkezetet, akik segítettek a zarándokút Bény-Bart-Szőgyén szakaszának rendbetételében, az említett községek polgármestereinek anyagi támogatásáért (frissítők, emlék-pólók biztosítására, illetve a zarándokutat záró Agapéra).

Említést és dicséretet érdemel a Mária Légió szőgyéni közössége és tagja Dukony Magdolna, aki egészségi problémái és idős kora ellenére teljesített a Cigléd-Szőgyén (12 km) szakaszt, és biztosította a a zarándokút lelkiségi tartalmát.

Hinzellér László
 

András atya zarándoklatindító szentmiséje
 

úton Bény-bart kozott,5692-Mária Út Bartfele
 

 

Nagyboldogasszon templom Szogyén - zárószentmise Dr.Farkas Zsol atyával
 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 26,710 MODIFIED: 2019.01.09 23:30:08.MD5: c4503a129be13fa5e595fa996dd7d9bd STATUS: FALSE  This window is : x