Úvod / Nyitóoldal
   
 
Hinzellér László  19-04-06   599  
0
Lassan közeleg az átadási idő(2019.május 25) Szőgyén-és Kürt-Cigléd,közép-európai Mária-út és Pálosok útját képező tanösvény felújjításának. A két község projekttámogatást felhasználva; a Volkswagen Alapítványt által meghirdetett pályázatból,- válalta, hogy újra élesztik és felújjítják az egykor szép hagyománnyal élő egyházi zárándoklatok útját. A tanösvény-projektnek a Via Mariae érsekújvári Polgári Társulás a fő koordinátora és irányítója.  


A több mint két kilométeres tanösvény /Szőgyén-Kürt/ szakaszának minden részét már kitisztították társadalmi munkában a szervezők. Mintegy 30 személy; idősek és fiatalok;-helyi egyházközösség, a Mária Légió, Csemadok, Önkormányzat, falu lakosai és a helyi Cserkészcsapat fiatal tagjai vettek részt az eddigi munkákban,több száz brigádórát ledolgozva.

A napokban eltakarították a kivágott bokrokat és végzik a tanösvény kijelölést. Néhány helyen még kaszálást, kis tereprendezést kell megszervezni, hogy majd a végső munkálatokban helyére kerülhessenek az információs-tájékoztató táblák, és irányjelzők.

A szervezőknek sikerült néhány régi,eredeti zarándokútszakaszi részt is megtisztítani és részét képezi majd a tanösvénynek.

Dicséret illeti az e héten takarítási munkákban résztvevőket: Komzsík Dezsőt, Menyhárt Imrét, Menyhárt Csabát, Méri Bélát, Béres Károlyt. 

 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,787 MODIFIED: 2019.03.31 00:07:53.MD5: a650b108a1ba92dbbd18e8f44ecd3ee4 STATUS: OK  This window is : x