Úvod / Nyitóoldal
   
 
Peternai Zsuzsa  19-05-21   471  
0
Az eTwinning iskola címről még március 13-án írtunk. Egy többlépcsős elbírálási folyamat kicsúcsosodásaként ítélik oda a szigorú kritériumokat teljesítő intézményeknek. Május közepén tartottak az írországi Dublinban konferenciát azon iskolák képviselőinek, akik rendelkeznek ezzel a megtisztelő eTwinning iskola címmel. Ebben a tanítási évben Szlovákiában mindössze 11 iskola mondhatja ezt magáénak, köztük a Pázmány Péter Gimnázium is. Hát ennek köszönhetően vehettem részt jómagam is a konferencián nemcsak mint résztvevő, de rögtön mint az egyik workshop vezetője is.  A dublini vár


A műhelymunka vezetői


A szlovákiai csapat


Ír táncok

Megérkezésünket követően plenáris megnyitóval és előadásokkal kezdtünk, majd ezt egy ismerkedős játék követte, amely segítségével több európai kollégát is megismerhettem. Majd a csaknem 150 résztvevő egy interaktív elektronikus kvíz által letesztelhette tudását Írország történelméből, természeti csodáiból és jellegzetességeiből.

Másnap ír és görög nagykövet kollégáimmal együtt vezettünk műhelymunkát, melynek témája az eTwinning iskolák küldetésének terjesztése, értékelése és megerősítése volt. Az ezt követő workshopokon az eTwinninggel foglalkoztunk: mit és hogyan tettünk azért, hogy iskoláink elnyerjék a címet, mit tervezünk a közeljövőben, milyen gondokkal küszködünk, hogyan motiválni kollégáinkat, stb.
Nemcsak munkával telt a nap, a szervezők a kikapcsolódásra is gondoltak: este fellépett a Celtic Dance Fusion tánccsoport, akik ír táncokat mutattak be, majd bennünket a közönséget is bevonva pár lépést meg is tanítottak velünk.

A konferencia utolsó napja is tartalmasan telt. Virtuális betekintést nyertünk egy gyakorló eTwinning iskolába, majd Ronan O´Sullivan, ír eTwinning nagykövet mesélt tapasztalatairól és ösztönzött minden jelenlévőt a lehetőségek kiaknázására.

A szakmai feltöltődés mellett találtunk időt Dublin megtekintésére is, bejártuk a híres Trinity Collage udvarát, a dublini várat, Guiness sört kóstoltunk a The Temple bárban. Igyekeztünk tartani magunkat az egyik legismertebb ír író, Oscar Wilde mondásához: „Légy önmagad, mindenki más már foglalt.“.
 
Peternai Zsuzsanna
Pázmány Péter Gimnázium
Érsekújvár
 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,787 MODIFIED: 2019.03.31 00:07:53.MD5: a650b108a1ba92dbbd18e8f44ecd3ee4 STATUS: OK  This window is : x