Úvod / Nyitóoldal
   
 
Zilizi Kristóf  19-10-10   414  
0
Egy régebbi tartozásunkat törlesztjük az alábbiakban, amikor Zilizi Kristóf júniusban kelt cikkét adjuk közre - a szerk.
Az előre meghirdetett program szerint szombaton, június 15-én délután négytől került volna sor immár 5. alkalommal a koszorúzásra a 90 magyar levente emlékműve előtt a pozsonyligetfalui BS6-os Fűzfa bunkernél az autópálya mellett.  
 

 
Az esemény az azt megelőző A fényes szelek éve c. nemzetközi konferencia befejező epizódja lett volna, mely 9 órától zajlott volna a Magyar Közösség Pártja székházában, Pozsonyban. Sajnos, mivel nem volt érdeklődés, nem került megrendezésre.

Délután négyre sem jött ki senki az emlékműhöz. Viszont megmentve a helyzetet egynapos pozsonyi kirándulását a budapesti wekerletelepi Wekerle Polgári Szervezet megközelítőleg ötven fős csoportja erre a napra időzítette.

Néhány perccel négy óra után meg is érkeztek az emlékmű helyszínére autóbuszukkal. Pozsonyiaktól csak Zilizi Tihamér koszorúzott a Magyarok Világszövetsége és a Magyar Csendőr Bajtársi Egyesület nevében. A Wekerle Polgári Egyesület vezetőjük, Vitéz Tamás és Udvardy Zoltán nevében helyezte el az emlékezés virágait, eme felirattal: "Magyar leventék, nem felejtünk, nem, nem soha!"
 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,589 MODIFIED: 2020.04.01 23:35:43.MD5: e11ca0decc8128949810a978f47debcd STATUS: FALSE  This window is : x