Úvod / Nyitóoldal
   
 
Soóky Zoltán  19-10-16   721  
0
Az Oktatásügyi Minisztérium védnöksége alatt a SAAIC (az Erasmus+ program pozsonyi nemzeti irodájának) szervezésében, 2019. október 1-én került sor immáron a 17. Európska značka pre jazyky 2019 (Nyelvek Európai Védjegye 2019) díjak ünnepélyes átadására a pozsonyi Loft hotelben.  


Az idei 16 beérkezett projektből az előzetes válogatás után 8 jutott tovább a második, „meghallgatásos” körbe. A szakmai zsűri három színvonalas projektet választott ki győztesnek. A három nyertes megvalósító iskola között van idén a Pázmány Péter Gimnázium is. A zsűri elnöke, Eva Obžerová kiemelte, hogy helyezés terén nem tettek különbséget a három projekt között, mivel mindhárom teljes mértékben teljesítette a verseny feltételeit és magas pontszámokat szerzett a 8 fő minőségi szempont és európai prioritás kritériumai alapján, melyek a következők: bonyolultság, innováció, hozzáadott érték nemzeti szinten, európai dimenzió, hordozhatóság, a tanulók és a tanárok tanulási motivációjának növelése.


A díjátadón a három iskolai képviselői vehették át az oklevelet és az értékes tárgyi ajándékokat. A verseny díjazott iskolái ráadásul anyagi támogatást is kaptak. Több szakmai előadás is a díjátadó része volt, bemutatták a győztes projekteket a résztvevőknek, illetve egy műhelymunka is volt, ahol Karin Rózsová Wolfová a Goethe Institut pozsonyi képviselője az idegen nyelvek tanításában felhasználható innovatív módszereket mutatta be, felhasználva az egyre népszerűbb webalkalmazásokat.

Peternai Zsuzsanna és Soóky Zoltán
Pázmány Péter Gimnázium
 
 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,591 MODIFIED: 2020.06.02 00:09:45.MD5: c6ad8206bdc603ae024c3c247da15b9c STATUS: FALSE  This window is : x