Úvod / Nyitóoldal
   
 
Benkő Timea  19-11-12   1,491  
0
Az Érsekújvári Magyar Tanulóifjúságért alapítvány díjainak várományosai idén a Pázmány Péter Gimnáziumból a következő tanulók.  


Mojzes Max  - megosztott Holota-díj.
Maxi a gimnázium nélkülözhetetlen előadóművésze. Mióta csak átlépte iskolánk küszöbét, elképzelhetetlen nélküle kulturális rendezvény, megemlékezés, tanévnyitó vagy emlékműsor. Legyenek prózái vidámak, viccesek; versei komolyak, meghatóak - mind emlékezetes pillanatokat okoznak nézőinek, hallgatóinak.
Tehetségét megmutatta minden évben a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny egyes fordulóiban is. A járási fordulókban mindig arany, a kerületikben ezüst helyezést ért el.  Nemcsak jó szavaló, kiválóan fogalmaz is. A Szép Magyar Beszéd kerületi fordulóiban már három alkalommal az 5. helyen végzett.
Aktívan bekapcsolódott az iskola Gondold újra a klasszikusokat! című minősített eTwinning-projektjébe, egyik szereplője volt a Néhai bárány című kisfilmnek. Főszereplője volt az Erasmus+ - projekt keretében forgatott 3 krajcár című angol filmnek is.
Maxi, ha kell, nem rest a sportban sem jeleskedni. Az iskola floorball és futsal csapatát kapusként erősíti.
Saját bevallása szerint amióta megszerezte a jogosítványt, szabadidejét legszívesebben a volán mögött tölti.

Brath Krisztina  - megosztott Holota-díj
Kriszti elsősorban az idegen nyelvek terén jeleskedik, ugyanakkor nagyon jó tollforgató is. Oszlopos tagja iskolánk Mi one? című diákújságjának, és ezáltal kis hazánk legjobb szerkesztőbizottságának tagja, hiszen a tavalyi országos Médiasztár versenyen elnyerték Az év diákújságja díjat. Ugyanezen a versenyen indult Az év diákújságírója kategóriában is, ahol a 9. helyen végzett országos viszonylatban.
A járási angol olimpiász versenyen 5. helyen végzett, a spanyol olimpiász kerületi fordulójában szintén 5. lett. Aktívan bekapcsolódott az iskola Gondold újra a klasszikusokat! című minősített eTwinning-projektjébe, egyik szereplője volt a Néhai bárány című kisfilmnek.
A pozsonyi Comenius Egyetemen szeretne továbbtanulni. A jövőben angol-szlovák nyelvű tolmácsként, fordítóként szeretné kamatoztatni tudását.
Szabadidejében legszívesebben olvas és ír, a világhálón saját blogja van. Hobbija a művészettörténet.
 


Lévárdi Orsolya - Érsekújvári Magyar Tanulóifjúságért Alapítvány könyvjutalma
Orsi nagyon sokoldalú, ő a IV.A egyik mindenese. Ha kell, rajzol, ha kell cikket ír, ha úgy adódik, tanulmányi és sportversenyen egyaránt képviseli az iskolát.
Festményeit, rajzait megcsodálhatta a nagyközönség az érsekújvári Csemadok pincéjében a tavalyi Kassák- napokon, a Kovak kultúrházban a Teenfesten, valamint Gyallán és Perbetén is. A Biblia a gyermekek szemével elnevezésű verseny kerületi 3. helyezettje, a Ki véd meg bennünket című városi rajzverseny díjazottja.
Felejthetetlen alakítást nyújtott a Balladai bírósági akta képregény őrült Ágnes asszonyaként, ami a Gondold újra a klasszikusokat! minősített eTwining- projekt keretében készült. Az eTwining Hetek országos pályázatán a szakmai zsűri a képregényt a legjobb alkotásként díjazta.
Csapatával részt vett az Esterházy életéről szóló történelemversenyen, a kerületi kémia olimpiászon, de nem hiányozhat az iskola floorball és kézilabda csapatából sem. Az elmúlt évek során a Mi one? című diákújság hátlapjának Orsi felnőttkifestői lettek a védjegye, ő is tagja az ország legjobb szerkesztőbizottságának.
Bekapcsolódott az Erasmus+ Money matters projektjébe, Romániában képviselte társaival a gimnáziumot.
DSD B 1 nyelvvizsgát szerzett.

Ozsvald Tamara - Érsekújvári Magyar Tanulóifjúságért Alapítvány könyvjutalma
Tami nagyon megbízható diák, kiváló a szervezőképessége és sokoldalú tehetség.
Első osztálytól tagja iskolánk diáktanácsának, másodikosként ugyanitt már alelnök volt, harmadikban pedig az elnöki posztot töltötte be. Észrevételei, ötletei segítették vonzóbbá tenni a gimnázium diákéletét.
A Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny elődöntőjén bronzsávos minősítést szerzett, tagja volt az Erasmus+-projekt Money Matters csapatának, szerepelt a Régiónk 7+1 csodája című szlovák-angol kisfilmben és a az eTwinning-projekt keretében készült Balladai bírósági akta képregényben, ahol a PPG oknyomozó riporterét alakította hitelesen. Három évig tagja volt a Mi One? diákújság szerkesztőbizottságának.
A pozsonyi Comenius Egyetem Szociális és Közgazdasági Karán szeretne továbbtanulni.
 


Csere Gréta - Érsekújvári Magyar Tanulóifjúságért Alapítvány könyvjutalma
Gréti neve nagyon gyakran szerepel az iskola krónikájában, Közlönyében, mert nagyon aktív, sokoldalú diák. Művészi tehetséggel rajzol, fest, ugyanakkor ügyes sportoló, de jó biológiából is.
Festményeit, rajzait megcsodálhatta a nagyközönség az érsekújvári Csemadok pincéjében a tavalyi Kassák- napokon és a Kovak kultúrházban a Teenfesten.
DSD B1 nyelvdiplomát szerzett, részt vett a járási német nyelvi olimpiászon. Háromszor bekapcsolódott a Georgikon Biológia Tanulmányi Versenybe, ahol a legjobb eredményt elérő határon túli versenyzőként különdíjat kapott. Bekapcsolódott a kerületi bilógia olimpiászba, a Biblia a gyermekek szemével és a Ki véd meg bennünket című rajzversenybe, ahol elnyerte a zsűri különdíját.
Gréti az iskola atlétikai csapatát is erősíti, a járási terepfutó versenyen 3. lett.
Tanulmányait a pozsonyi Comenius Egyetem Orvosi Karán szeretné folytatni.

Szitás Bálint – Pázmány Péter Polgári Társulás könyvjutalma
Bálint vérbeli sportoló. Nincs testnevelési verseny nélküle. Az elmúlt években számtalan alkalommal állhatott a dobogóra. Legnagyobb eredményei:
100 méteres síkfutásban járási 3. hely, kerületi 6. hely
stafétában csapatával járási 3. hely
terepfutásban egyéniben járási 1. hely, csapatával járási 1., kerületi 4. hely
kalokagátia versenyen csapatával  kerületi 3. hely.
Megnyerte az iskolai angol olimpiászt, a járási fordulóban 5. lett. Csapatával a Demokrácia elnevezésű polgári nevelés tanulmányi versenyen  járási 3. és kerületi 5. lett.
Szerepelt  az Erasmus+ projekt keretében készített 3 krajcár című angol kisfilmben, és ő volt a Balladai bírósági akta eTwinning-képregény  terhelő bizonyítékokat halmozó ügyésze.
 


Csoltkó Brigitta - Pázmány Péter Polgári Társulás könyvjutalma
Brigi tehetséges táncművész. Az Érsekújvári Művészeti Alapiskolában táncol a Flames tánccsoportban. Csapatával számos versenyt abszolvált:
Az érsekújvári Zlatý kľúčikon 2 helyen végeztek, Nyitrán a Tanečný kolotoč kerületi bajnokságán ugyancsak 2. lettek, így bejutottak az országos fordulóba is.
A lévai Showtime dance-en, ami országos kvalifikációs verseny, a dobogó legfelső fokán állhattak. Ennek a versenynek Grand Fináléjában szintén ők bizonyultak a legjobbnak, és a balatonfüredi nemzetközi versenyen újracsak őket hirdette ki a szakmai zsűri a legjobbként.
Brigi művészi érdemei ellenére mégis természettudományi pedagógiai pályára készül: a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen szeretne matematikát és fizikát tanulni.

Göbő Anna - Pázmány Péter Polgári Társulás könyvjutalma
Anna kimagasló tehetségű énekes. Párhuzamosan folytatja tanulmányait a gimnáziumban és a váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolában. Számos eredménye közül a legkiemelkedőbbek:
A 2016-os Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekversenyen musical kategóriában 3. helyezést ért el.
A 2018-as Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny országos döntőjén Énekelt versek kategóriában ezüst sávos lett, és „A legérettebb produkció”-ért megkapta a szakmai zsűri különdíját.
2018-ban a Felvidéki Énekfaktor díjazottja lett, és a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle különdíját is elnyerte, azaz exkluzív bemutatkozási lehetőséget a Pátria Rádióban.
A 2019-es Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny országos döntőjén Énekelt versek kategóriában aranysávos besorolást kapott, 3. díjat nyert, és elnyerte a különdíjat is: kiemelt média megjelenést az Atempo.sk portálon fél éven át.
A 2019-es Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlének ugyancsak különdíjasa, exkluzív akusztikus fellépési lehetőséget nyert az Arizóna zenekar előtt Vásárúton. Egyúttal lehetősége volt bemutatkozni a Pátria Rádióban és zenés-videós beszélgetés készült vele a Ma 7 stúdiójában.
Osztályfőnöke biztos benne, hogy az elkövetkező években még sokat hallunk majd felőle.
 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,787 MODIFIED: 2019.03.31 00:07:53.MD5: a650b108a1ba92dbbd18e8f44ecd3ee4 STATUS: OK  This window is : x