Úvod / Nyitóoldal
   
 
Zilizi Kristóf  23-02-08   303  
0
Februárról tudva lévő, hogy a bálok és mulatságok, vigadalom hónapja. Február 1-jén ebből kifolyólag, este hat órai kezdettel a Pozsony-óvárosi történelmi reformkori országgyűlések alsóházának egykori épületében, az Erzsébet Tudományegyetem utódjában, az Egyetemi Könyvtárban rendeztek koncertet. A több szép, történelmi épület közül ezúttal a szemináriumi teremben valósult meg a koncert a Klarissza utca 5-ös szám alatt.  Ahogy a koncertre invitáló meghívóban szerepelt, a művészi est az énekek és tánc örvényében valósul meg báli kiadások nélkül, díjmentes belépés mellett. A fellépők a pozsonyi konzervatórium diákjai és pedagógusai voltak. 

Felcsendültek többek között énekrészletek ifj. Johann Strauss Denevér című operettjéből Braun Barbara előadásában; Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjéből Schleifer Renétől; Dusík Gézától a Mi történhet velem és a Széles utcácska ugyancsak Braun Barbaratól; a Csakis nő nélkül Schleifer René és Morvai József duettjében; Ilona éneke a Cigányszerelem című operettjéből Lehár Ferencnek Bognár Hajnalka közreműködésével; Dusík Gézától a Jaj, ifjú asszonyka Braun Barbara és Morvai József előadásában. Magyarul csendült fel a Jaj cica, eszem azt a csöpp kis szád ugyancsak a Csárdáskirálynőből; ifj. Johann Strausstól a Frutti di Mare: ének a Csárdáskirálynőből; Stolz Roberttől Játék a te hegedűdön Braun Barbaratól; Zerkovitz Béla Párizsi lányok műve Bognár Hajnalkától és Morvai Józseftől; Abraham Paultól a Meine Mama Braun Barbaratól és Schleifer Renétől; Juliska Budapestről Raymond Fredtől; végül, de nem utolsó sorban Kálmán Imrétől a Hajmási Péter, Hajmási Pál a Csárdáskirálynőből. Ez volt mondhatni, az est csúcsszáma, mivel ezt mind a négy ifjú, ügyes tehetség előadta: Bognár Hajnalka, Braun Barbara, Morvai József és Schleifer René. 

Felkészítő pedagógusuk a Dunaszerdahelyről származó, de Pozsonyban élő dis.art.Patkoló Anikó. A négy fellépő művész közül Bognár Hajnalka a Mátyusföldről, Vízkeletről származik, Morvai József pedig Ipolyságról. 

További sikereket, sok-sok erőt, töretlen munkakedvet kívánunk felkészítő tanárnőjüknek és mindannyiuknak. Mindemellé pedig hálás, zeneértő közönséget. 
 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,706 MODIFIED: 2021.01.22 22:13:44.MD5: f5341ba7412a090aa762cfdb4916ed98 STATUS: OK  This window is : x