Úvod / Nyitóoldal
   
 
Oto Psenak  23-02-25   89  
0
Árpa Attila 2003-ban megjelent könyvében az RTL-Klub-ban eltöltött 6 évnek történéseit írja le. Szélhámos-hajlamú fiatalemberként valamikor 1997-ben úgy döntött hogy az akkor induló magyarországi kereskedelmi televíziózásban fog nagyot alkotni. Némi furfangal, szerencsével és perfekt német nyelvtudással beköltözött az induló RTL Klub egyik irodájába, ahol előbb tolmácsként tevékenykedett, majd kinevezte sajóat magóat kreatív igazgatónak. Ötletei révén azonban hamarosan az adó egyik meghatározó emberévé nőtte ki magát. Olyan müsorokat jegyzett mint a Legyen Ön is Milliomos, Heti Hetes és a Való Világ. Ezek közül az utóbbi kettő eredeti magyar termék (némi küldföldi ihletéssel).  

A könyv hangvétele meglehetősen cinikus, a szerző önmagát sem kíméli. Részletesen leírja a kereskedelmi televíziók működését a sztárok csillogását és nyomorúságát - kényszerű menesztésüket a nézettség hanyatlása után. A legérdekesebb történet a Heti Hetes show keletkezése és müködése. A siker jóval felülmúlta a várakozásokat és a műsor akkora politikai befolyásra tett szert, amely veszélyeztette magát az RTK Klubot. Politikai nyomásra a főnökség a müsor elsorvasztása mellett döntött, de ezt már Árpa nem élte meg - a történet a Való Világ második évadának előkészítési munkálatai-val zárul, amikor is 2003 januárjában Árpa Attilát menesztették posztjáról. További karierjét - A TV2-höz való igazolását, válását, drogos botrányát már a bulvársajtó oldalain követhette az olvasó.

Egy DTK beszélgetés erejéig megismerkedhetünk Árpa Attila színes egyéniségével itt: 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,706 MODIFIED: 2021.01.22 22:13:44.MD5: f5341ba7412a090aa762cfdb4916ed98 STATUS: OK  This window is : x